Малко повече от две години след старта на Pokemon Go

...
Малко повече от две години след старта на Pokemon Go
Коментари Харесай

Католическата църква със собствена версия на Pokemon Gо

Малко повече от две години след старта на Pokemon Go и католическата черква пуска своя лична версия на сензацията за мобилни игри, която се надява да притегли децата към религията.

JC Go, както ще се споделя играта, употребява същата технология за следене на GPS и разширена действителност (AR) като Pokеmon Go, само че версията на църквата има една разлика - вместо да търсят и хващат разнообразни покемон създания, играчите би трябвало да уловят светци и други древен герои.

Църковната версия, която е поразително сходна на играта Pokemon Go, даже има благословията на папа Франциск.

Католическата черква се надява, че JC Go ще успее да реализира триумфа на Pokemon Go, който от стартирането си през юли 2016 година е изтеглен повече от 500 милиона пъти и е генерирал повече от 2 милиарда $ доходи в международен мащаб.

Това е католическото приложение с най-съвременна технология и църквата сигурно в никакъв случай не е имала подобен план.

" Всичко през днешния ден - езикът и връзките сред младежите, минава през смарт телефони. Искахме да бъдем там и да им предложим просветителна видео игра, която е религиозна и интерактивна и с която те могат да вършат евангелизационни екипи ", разкрива Рикардо Грозана, изпълнителен шеф на фондация Ramon Pane.

Рикардо Грозана прибавя, че папа Франциск " не е доста софтуерен човек ", само че поддържа концепцията за съчетаване на технологиите с евангелизацията, написа Independent. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР