Малко повече от два месеца остават до срещата на Г-20,

...
Малко повече от два месеца остават до срещата на Г-20,
Коментари Харесай

Защо ѝ е на Русия да лети на срещата на Г-20

Малко повече от два месеца остават до срещата на Г-20, която ще се организира на остров Бали (Индонезия) на 15-16 ноември. Това е среща на водачите на водещите страни в света, на която, за разлика от безспорното болшинство на предходните срещи на върха на групата, в действителност могат да се вземат решение световни проблеми. В края на краищата на индонезийската среща на върха, за първи път от началото на специфичната съветска интервенция в Украйна, Владимир Путин може да се срещне очи в очи с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, както и с представители на „ дребната шесторка “ от средите на водачите на Франция, Германия, Италия и други. Най-смелите специалисти даже не изключват опцията за подписване на някакъв тип съглашение за Украйна - в случай че до тогава, несъмнено, Америка и Европа се примирят с новата действителност, която Русия ще сътвори.

Вярно е, че всички тези срещи и договаряния са вероятни единствено при един сюжет - в случай че Владимир Путин отиде на срещата. Това пътешестване е под въпрос. Преди няколко месеца Кремъл даде да се разбере, че съветският президент ще взе участие в събитието, само че посочи, че форматът на присъединяване (лично или задочно) не е избран. Сега прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи изискванията, при които съветският водач може да взе участие. „ За да вземем решение за формата на нашето присъединяване, ще бъдат взети поради всички фактори, в това число факторите за сигурност “, изясни Песков.

Всички на Запад добре знаят, че Путин е най-важният център за взимане на решения. Всички решения, в това число тези във връзка с Украйна, се вземат персонално от него. Затова обезпечаването на персоналната сигурност на президента е повече от значим фактор. Най-вероятно окончателното решение ще бъде взето по-близо до срещата.

Някои от специалистите ще кажат, че Москва не би трябвало да взе участие в това шоу. С огромна степен на възможност ще дойде основният аниматор на Украйна Владимир Зеленски. Буквално извиваха ръцете на Индонезия, принуждавайки я да изпрати покана до украинския водач (в противоположен случай западните страни заплашиха да бойкотират събитието) и всички схващат, че Владимир Зеленски ще се опита да провежда следващата сцена от “Квартал-95 ” в Бали. Защо Русия би трябвало да поддържа клоунада?

За да осуети задачите на Запада. Съединените щати и техните спътници по този начин и не съумяха да реализират световна изолираност на Русия, тъй че разчитаха на най-малко алегорична изолираност. На това, че Индонезия може да бъде принудена да не предложения Путин на Г-20. На това, че основни интернационалните въпроси ще се разискват без Русия, а самата индонезийска среща на върха ще се трансформира в следващия конгрес, на който половината от участниците ще осъдят Москва, а половината ще мълчат..

Но това не се случи. Индонезийските управляващи се държаха като същински домакини на срещата, като поканиха Русия да вземе присъединяване в нея (макар и в това време изпратиха покана до Украйна). Ако в отговор западните водачи откажат да вземат участие в взаимни протоколни събития, тогава те, става известно, се изолират сами - както беше по време на срещата на външните министри на страните от Г-20, в която взе участие Сергей Лавров. Ще се изолират и по този начин ще покажат личната си уязвимост.

Освен очевидната имиджова победа на Русия на срещата на високо ниво на Г-20 може да ни чакат и договаряния всъщност. Такива срещи са освен общи приказки и фотоси, само че и срещи на място в двустранен формат. И съветският водач (както и други високопоставени членове на съветската делегация, които ще летят с президента) ще има опция да беседва очи в очи със своите сътрудници от Индия, Китай, Бразилия, Аржентина и редица други страни от интерес за нас. Ще изясни съветската позиция, ще разиска взаимни планове, приказва за способи за заобикаляне на западните наказания. И най-после, не е изключена среща с Байдън на форума (която индонезийските домакини наподобява желаят да организират) - в последна сметка след междинните избори за Конгрес американският президент може да се съгласи с това. Какъвто и да е резултатът от тази среща, тя сама по себе си ще се трансформира в победа за съветската дипломация, защото самият Байдън със личните си ръце ще погребе мита за изолацията на Русия.

До срещата обаче има повече от два месеца. И като се има поради темпото на събитията, които се случват в този момент в света, през това време може да има събития, които ще създадат срещата на върха на Г-20 наложителна за наличието на всички водачи там - или ще омаловажат нейното значение до нула.

Ще забележим.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР