Малко повече от 10 милиарда евро са изчезнали от сметки

...
Малко повече от 10 милиарда евро са изчезнали от сметки
Коментари Харесай

10 милиарда евро изчезнаха от сметки на Кадафи в Белгия

Малко повече от 10 милиарда евро са изчезнали от сметки на либийския водач Муамар Кадафи, замразени с решение на Организация на обединените нации през 2011 година, написа дир.бг.

 Сметките са били в Euroclear Bank и са били изтеглени в интервала 2013-2017 година, оповестява белгийския всекидневник Le Vit.

Според наличната информация сметките са били на имената на хора от най-близкото обграждане на Кадафи и техни компании. Банковите регистри демонстрират, че на 29 ноември 2013 година по четири сметки е имало 16.1 милиарда евро, като титуляри са били Libyan Investment Authority и Libyan Foreign Investment Company.

Белгийските управляващи са разкрили липса на част от тези пари през есента на 2017 година, когато са се пробвали да арестуват парите като добити нелегално. Оказало се обаче, че по сметките има малко повече от 5 милиарда евро.

От Министерството на финансите на Белгия обявиха, че не са взимали решение сметките да бъдат размразени. Но въпросът дали замразяването на парите е било следено задоволително дейно, остава.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР