Малко по-рано стана ясно, че като главен секретар на МВР,

...
Малко по-рано стана ясно, че като главен секретар на МВР,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Дълбоката държава е срещу Коцев, кабинетът Главчев - реден от Борисов и Пеевски

Малко по-рано стана ясно, че като основен секретар на Министерство на вътрешните работи , като разгласи, че тя е била подадена под напън. На брифинг дружно с него министър председателят в оставка, че в прям разговор с Коцев той признал за " напън от страна на вътрешния министър и на доста високопоставени лица в прокуратурата ". 

" Ако го е предиздвикал под напън да си подаде оставката, това е безумно. Представете си да четем заглавие - " Главният прокурор заплашва персонално основния секретар на Министерство на вътрешните работи ". Ако това е правилно, уповавам се да се самосезира Даниела Талева и да стартира това следствие ". Другият човек, който оказва напън, е Калин Стоянов. Той не е заплашителен спрямо основния прокурор ", разяснява Кирил Петков. 

Той поздрави Живко Коцев за това, че не се е преклонил и е застанал като мъж, " когато цялата система е тръгнала против теб ". 

Петков допусна, че кабинетът " Главчев " не е правилен от претендента за министър председател, а от Бойко Борисов и Делян Пеевски

" Тези хора не помниха къде са. Те се връщат назад в тези години, които мислехме, че са част от историята. Това, че вероятните служебни министър председатели са близки до ГЕРБ не е проблем. Конституционният текст споделяше, че посоченият министър председател би трябвало да съгласува служебния кабинет с политическите партии. Димитър Главчев пристигна с подготвен кабинет с министри . Проблемът не е в Главчев, а в това кой е редил кабинета. Идеята да сложиш тъкмо Калин Стоянов цели да взривиш демократичната общественост ", уточни съпредседателят на Политическа партия.

Извън тематиката за управлението на Министерство на вътрешните работи, Петков разяснява още, че не би направил коалиция с ГЕРБ, до момента в който партията е ръководена от Пеевски. 

" Докато Пеевски ръководи ГЕРБ, няма да влезем в никаква коалиция с тях. Тук има доста хора в ГЕРБ, които ще ме схванат ". 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР