Малко по-рано днес бяхме уведомени, че във ВСС е постъпила

...
Малко по-рано днес бяхме уведомени, че във ВСС е постъпила
Коментари Харесай

Чапкънова от ВСС: Гешев подаде молба да се върне като прокурор във ВКП

" Малко по-рано през днешния ден бяхме известени, че във Висш съдебен съвет е постъпила молба от Иван Гешев за възобновяване му като прокурор във Върховна касационна прокуратура. По нея няма изговаряне към този момент. Ще разгледаме молбата му. Той има предпочитание още веднъж да се върне като прокурор. " Това съобщи прокурорът от Висш съдебен съвет Калина Чапкънова пред Българска национална телевизия.

Чапкънова показа, че през днешния ден прокурорската гилдия е решила, че следва тя сама да избере заместител на Гешев, защото законът не планува съответна норма по какъв начин да се действа.

" По прилика избираме като при освободен административен началник. В подобен случай избираме всред заместниците на този административен началник. Това беше мотивът да се насочим към Сарафов. "

" Ние определихме официални критерии, при които да действаме при избора си. Господин Сарафов е най-старшият от всички заместници. Той беше преди всичко и по тази причина нашият избор беше концентриран върху него. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР