Малко по-рано днес бяхме уведомени, че във ВСС е постъпила

...
Малко по-рано днес бяхме уведомени, че във ВСС е постъпила
Коментари Харесай

Калина Чапкънова: Във ВСС постъпи молба от Иван Гешев за възстановяването му като прокурор

„ Малко по-рано през днешния ден бяхме известени, че във Висш съдебен съвет е постъпила молба от Иван Гешев за възобновяване му като прокурор във Върховната касационна прокуратура. По нея няма изговаряне към този момент. Ще разгледаме молбата му. Той има предпочитание още веднъж да се върне като прокурор. “ Това съобщи прокурорът от Висш съдебен съвет Калина Чапкънова пред Българска национална телевизия.

Тя показа, че през днешния ден прокурорската гилдия е решила, че следва тя сама да избере и.д. заместител на Гешев, защото законът не планува съответна норма по какъв начин да се действа.

„ По прилика избираме като при освободен административен началник. В подобен случай избираме всред заместниците на този административен началник, който е бил освободен. Това беше мотивът да се насочим към Сарафов, “ обясни тя.

„ Ние определихме официални критерии, при които да действаме при избора си. Г-н Сарафов е най-старшият от всички заместници. Той беше преди всичко и по тази причина нашият избор беше концентриран върху него “, посочи Чапкънова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР