“Малко по-назад, ако обичаш! Ще ми извадиш очите. Чуваш ли.

...
“Малко по-назад, ако обичаш! Ще ми извадиш очите. Чуваш ли.
Коментари Харесай

Култов Любо Пенев преди мача с Лудогорец

“Малко по-назад, в случай че обичаш! Ще ми извадиш очите. Чуваш ли. Виж къде е колежката ”, обърна се Пенев към фотограф, който го снимаше, след което стартира всъщност, отказвайки да отговори на няколко въпроса, с цел да не дава жокери на противника.

“Стараем се, упражняваме, опитваме се да играем добър футбол. Получава се, печелим точки. Имаме си и кусурите, само че ще се оправят. Нямаме кадрови проблеми. ”

Какво ще променим в играта на тима по отношение на втория мач? Ти очакваш да ти кажа ли? Не мога да ти отговоря. Извинявай, само че няма по какъв начин да ти отговоря. Какво ще трансформирам? ”, засмя се Пенев.

“Трябва да излезем с малко по-добра конфигурация. Особено спрямо началото на първите два мача. Не малко, а доста по-добра конфигурация. По-скоро централизация. Така бих го нарекъл аз.

Към момента не мога да разгадавам на всички футболисти. Това не е проблем, разполагам с други положителни футболисти. Така че би трябвало да се оправят и да изпълнят условията на управлението.

В какви аспекти превъзхождаме Лудогорец? Пак няма да ти отговоря. Ти ме питаш за неща, които не са секретни, само че са спортно-технически. Какво да ти кажа? Това са детайлности, жокери, които не желая да давам. Къде имаме плюсове, къде имаме минуси… Не сме съвършен отобр, само че се опитваме да играем добър, доходоносен футбол.

Няма по какъв начин да ти отговоря кои са мощните и слабите страни на Лудогорец. Следя съперниците, с които ще имаме дуели. Гледах последния мач. Излишно е да разясня, че Лудогорец има два състава ”, добави Пенев, който в маочве против Лудогорец има една победа, една загуба и четири равенства.

“Не съм броил какъв брой победи, равенства и загуби имам. Ще се опитаме да осъществим това, което желаеме - програмата за съответния мач. Подготвяхме се няколко дни, подхождаме съществено към всеки един противник. Плюс това не сме отбор, който би трябвало да подценява другите. Ще ни е тежко против всички противници.

Няма никакво подозрение, че футболистите желаят, стараят се, влагат се доста в тренировките. Доволен съм от напъните, които виждам. За месец, месец и половина нещата няма по какъв начин да се получат. Отбор се гради с времето. Има трансферни прозорци.

В момента отобрът играе добре, на положително равнище е, само че постоянно може и по-добре. Срок не си давам ”, добави треньорът на “червените ”, който сподели следното за новия селекционер на България Младен Кръстаич.

“Каза ми Деян (б.а. пресаташето на клуба) Какво да ви кажа? Разбрах новината. Не ми е на дневен ред да разясня и проучвам какво се случва във футболния съюз. Утре имаме значим мач и това ме интересува. Ще прочета, ще прегледам. Все отново това е народен тим. Надявам се и имам вяра, че най-сетне ще намерим индивида - не знам дали ще е той, дали някой различен... ”, обясни Пенев, който в умозаключение организира следния разговор с публицистите:

Журналист: Някои ваши сътрудници споделят, че биха предпочели…

Л.П.: Кои наши сътрудници, имена?

Ж.: Станимир Стоилов.

Л.П.: Точно по този начин. Имена. И какво споделя Мъри?

Ж.: Че избира добра игра пред трите точки.

Л.П.: Аз също желая тимът ми да играе добре. Ще имаме мачове, в които ще играем добре и няма да спечелим. Например оня ден играхме добре, само че не спечелихме. Има ги този вид мачове. Въпросът е когато играем добре, да печелим. Да са малко изключенията. Ще има и срещи, в които няма да играем добре, само че ще спечелим. Това е част от футбола.

Момчетата имат капацитет. Неслучайно споделям, че желая да притеглим и други футболисти, с цел да има конкуренция. Момчетата се оправят доста добре и съм удовлетворен. Направихме доста добра подготовка, стартирахме добре шампионата. В момента не може да се желае повече. Но това значи, че комплиментите, които върша, са на база действителност. Това са обстоятелствата. Но нито един футболист не би трябвало да се отпуска, а да се бори за своето място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР