Малко по-леко се следи за ранените при катастрофи на пътя,

...
Малко по-леко се следи за ранените при катастрофи на пътя,
Коментари Харесай

Бивш говорител на КАТ намекна, че статистиката на МВР за загиналите на пътя не е точна

Малко по-леко се следи за ранените при произшествия на пътя, те може да не се включат в статистиката. Но починалите в едномесечен интервал се регистрират сигурно. Не е измислено от нас, измислено е от СЗО. Това съобщи някогашният представител на КАТ Любка Маринова.
В едномесечен интервал се регистрират единствено от огромните лечебни заведения, опонира Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. Той добави пред Нова телевизия, че застрахователите регистрират повече жертви.
Иванов се заяде и за " Гражданска отговорност " от " Олимпик ". Според него не може в този момент да има по пътищата водачи без застраховка. Ще се събере Народното събрание, ще промени закона в границите на 48 часа и ще има закон – а не в този момент да се реагира, това е липса на надзор, възмути се автомобилният специалист.
Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка съобщи и, че е минал по Автомагистрала " Хемус " в петък и е видял в 17:00 часа, че никой не работи по мостовете и че в действителност нямаме обходни пътища. Да излезе районният министър и да каже по какъв начин се пресмята цикълът на ремонта – по какъв начин ще бъде приключен в период ремонтът? Иванов се възмути и, че никой не желае да направи и извършва тактика за обучение, опазване на здравето и инфраструктура. Няма никакви акции в учебно заведение, липсва просветителният детайл, съгласи се Маринова и даде статистика – 20% от пътните катастрофи се позволяват от " млади водачи ".
За край Маринова беше безапелационна – занижен е пътният надзор в дребните обитаеми места. Там доста постоянно виждаш нарушавания, тъй като се пращат служители на реда, които в действителност са родом от тези места – по какъв начин ще глобяват познати, загатна някогашният представител на КАТ. А Иванов иронизира – има една бяла лястовица, номер 13 – нов началник на ДАИ с името Бойко (бел. ред. – Бойко Рановски).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР