Малко по късно, по време на изказването на акад. Николай

...
Малко по късно, по време на изказването на акад. Николай
Коментари Харесай

Борисов го изби на творчество по време на дебата. Какво нарисува?

Малко по късно, по време на изявлението на акад. Николай Денков, в което той упрекна някогашните си сътрудници за свалянето на общия им кабинет, както и за това, че оферират министри от времето на митингите през 2013, 2020 и 2021 година, Борисов стана и най-безцеремонно излезе.

 

Десетина минути по-късно от залата излезе и Пеевски и се насочи към коридорите на Народното събрание, само че без да каже нищо.

 

Около 16:20 часа на гласоподаване бе подложено решение за избор на Росен Желязков за министър-председател. Решението не беше признато, с него бе отритнат и шансът за кабинет с първия мандат.

" За " това Желязков да бъде министър председател гласоподаваха от ГЕРБ и част от Движение за права и свободи - общо 98 гласа. " Против " бяха ПП-ДБ, част от Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, " Величие " и двамата депутати, нечленуващи в група - общо 138 гласа. Двама се въздържаха - един от Движение за права и свободи и един от ПП-ДБ.

 

В дневния ред на народните представители бяха включени точките избор на министър-председател, приемане структурата на Министерския съвет и избиране на състава на кабинета. За да бъде признат проектокабинетът " Желязков ", бяха нужни 121 гласа от народните представители.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР