Малко пд 50% избирателна активност и формулата 5+2 в бъдещото

...
Малко пд 50% избирателна активност и формулата 5+2 в бъдещото
Коментари Харесай

Тренд: Формулата 5+2 в бъдещия парламент. Избирателна активност - под 50%

Малко пд 50% изборна интензивност и формулата 5+2 в бъдещото Народно заседание. Партията на Слави Трифонов се задържа като трета политическа мощ. От Движение за права и свободи обаче дишат във врата на “Има подобен народ” - разликата сред двете обединения е едвам 0.2%. Битката за първо и второ място е сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия като Борисовата партия води, демонстрират данните на социологическа организация “Тренд”.

Под 4-процентовата преграда към момента остава патриотичната коалиция на Веселин Марешки и Валери Симеонов. Вътрешна македонска революционна организация пък са на ръба, само че съгласно данните на този стадий влизат в Народното събрание.

15% от деклариралите, че ще гласоподават, към момента се двоумят. ФрогНюз държи да означи, че редица социолози показват като значителен фактор точно броят на колебаещите се. Избирателната интензивност също ще окаже въздействие върху изхода от парламентарните избори, като в случай че е доста ниска - под въпрос ще е легитимността на бъдещия парламент.

Очакванията са сред 2.5 и 2.9 милиона души, които ще се стекат към урните. Това са към 47%.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР