Малко, но ключово британско изследване установи, че клетъчният имунитет срещу

...
Малко, но ключово британско изследване установи, че клетъчният имунитет срещу
Коментари Харесай

Клетъчният имунитет се запазва шест месеца след зараза с Covid-19

Малко, само че основно английско проучване откри, че " клетъчният имунитет " против пандемичния ковид SARS-CoV-2 е налице след шест месеца при хора, прекарали лека или асимптоматична форма на Covid-19, което допуска, че те могат да имат известно равнище на отбрана най-малко за посоченото време, съобщи Ройтерс.

Учените, показали резултатите от проучването, обхванало 100 нехоспитализирани пациенти с Covid-19 във Англия, означават, че те са " успокояващи ", само че не значат, че хората в редки случаи не могат да се заразят наново с заболяването.

" Макар данните от актуалното изследване да ни карат да бъдем внимателно оптимистични за силата и продължителността на имунитета, генериран след болест със SARS-CoV-2, това е единствено една част от пъзела ", отбелязва Пол Мос, професор по хематология в Бирмингамския университет и началник на проучването.

" Все още има доста неща, които би трябвало да научим, преди да придобием цялостна визия за това по какъв начин работи имунитетът против Covid-19 ", добавя Мос.

Експерти, които не са ангажирани директно с изследването, споделят, че резултатите от него са значими и ще допринесат за увеличаващото се знание за евентуалния предпазен имунитет против Covid-19.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР