Малко неща са по-парижки от зает - и понякога груб

...
Малко неща са по-парижки от зает - и понякога груб
Коментари Харесай

Легендарното парижко състезание за сервитьори се завръща навреме за Олимпийските игри

Малко неща са по-парижки от ангажиран - и от време на време недодялан - сервитьор, който тича в близост с поднос в ръка. Не забравяйте да се отдръпнете от пътя, защото скандалната конкуренция на парижките сервитьори се завръща в столицата през март, за първи път от 13 години.

Олимпийските игри може да дойдат в Париж през юли, само че на 24 март личният състав на ресторанта в града ще се състезава из града. Прочутият „ course des cafés “ – почнал за първи път през 1914 година – се завръща в столицата след 13-годишна пауза.

200 сервитьори и сервитьорки ще подхващат двукилометрова обиколка към историческия регион на града Маре, до момента в който балансира кафе, кроасан и чаша вода, държани върху сребърен поднос. За да имат късмет за победа, състезателите би трябвало да завършат обиколката за допустимо най-бързо време.

Както във всяко обичайно кафене, разливите би трябвало да се заобикалят и всяко тичане е безусловно нарушаване на разпоредбите. Без тичане сигурно няма облекло за тичане, така кат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР