Малко неща могат да струват толкова скъпо на една компания

...
Малко неща могат да струват толкова скъпо на една компания
Коментари Харесай

Как мениджърите демотивират своите служители

Малко неща могат да костват толкоз скъпо на една компания колкото един управител, който убива мотивацията на своите чиновници.

Най-страшното в тази ситуация е в действителност какъв брой постоянно срещана е неналичието на мотивация. Проучвания на Gallup демонстрират, че повече от 70% от чиновниците в Съединени американски щати например считат себе си за неангажирани и незаинтересовани от своята работа.

Всички компании знаят какъв брой значимо е техните чиновници да бъдат стимулирани и ангажирани, само че множеството не търсят отговорност от мениджърите си за основаването на работна среда, която да помогне за постигането на тази цел. 

Според същите изследвания на Gallup, цели 70% от мотивацията на чиновниците зависи от дейностите и държанието на техните ръководители. От тук идва и изразът: „ Хората не напущат компании, те напущат шефове “. 

Тук следват 7 навика на мениджърите, които би трябвало да бъдат изкоренени, в случай че желаят да имат стимулирани и ангажирани чиновници.

1. Създават голям брой глупави правила

Всички бихме се съгласили, че на работното място би трябвало да има правила, само че това не значи да се помиряваме с недомислени и искрено глупави опити за основаване на ред. Независимо дали става въпрос за прекомерно строги правила за наличие, отмора и работно време или за ограничавания и забрани за потреблението на обществени мрежи, даже една шепа ненужни правила могат да бъдат задоволителни, с цел да подлудят хората. Когато чиновниците имат възприятието, че зад рамото им непрекъснато наднича „ огромния брат “, те ще намерят друго място, където да продължат своята кариера.

2. Не правят оценка по достолепие труда и достиженията на чиновниците

Лесно е човек да подцени силата на комплимента и похвалата, изключително когато става въпрос за най-можещите чиновници, които търсят мотивация вътре в себе си, а не във външни фактори. Въпреки това, истината е, че всички обичат да се усещат ценени, а това важи в особена мощ за тези, които дават всичко от себе си в работата. Мениджърите би трябвало да беседват по-често със своите чиновници, с цел да схванат какво ги стимулира и ги кара да се усещат добре(за някои това е покачване на заплатата, а за други обществено признание) и след да възнаградят по съответния метод за добре свършената работа.

3. Назначават и покачват неверните хора

Трудолюбивите и отдадените чиновници желаят да работят с експерти, които споделят тяхната работна философия. Когато мениджърите не влагат нужното време и старания, с цел да наемат верните хора, те демотивират своите екипи, които са принудени да работят с някой, който не пасва на тяхната просвета и динамичност.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР