Малко неща могат да бъдат толкова приятни като доброто четене,

...
Малко неща могат да бъдат толкова приятни като доброто четене,
Коментари Харесай

Детето започва да се учи да чете много по-рано, отколкото смятаме!

Малко неща могат да бъдат толкоз приятни като положителното четене, малко дарове са толкоз прелестни, едвам се научиш да четеш. Човекът, който чете, в никакъв случай няма да бъде самичък: той може да бъде другар с всички мъже и дами, които са вложили своите хрумвания, фантазии, опит и познания в книгите, когато и да е и на всяко място. Детето, което чете, става жител на Вселената: за първи път споделя тайния код на възрастните, то намира прозореца с цел да отлети, където и да го води любознанието му.

Ние, възрастните, караме децата си да чакат шест дълги години, преди да им позволим сами да получат достъп до скрития оазис на четенето. Правим го не с егоистичното предпочитание на тези, които не желаят да споделят откритото благосъстояние, а тъй като считаме, че преди тази възраст те не са задоволително зрели или способни да четат. 
Как да научим дете да чете и учи букви под формата на игри?
Децата би трябвало да получават избрани умения и познания от родителите си. Всички майки и бащи би трябвало да знаят по какъв начин да научат детето да...
Прочети повече
Ние сме подготвени да четем с бебета и можем да прекараме доста време в описване на истории и четене на стихчета на дребни деца. Чудесно! Това е един от най-хубавите способи да използваме времето, което прекарваме с децата си. Но да ги научим да четат? Не сме толкоз сигурни в това. Вярваме, че това е задача на учебното заведение, " учителят ще го научи ", когато стане на шест-седем години. Вярваме, че като родители не сме подготвени да го вършим, няма да знаем от кое място да стартираме. Но дребните деца могат и желаят да се научат да четат.

Ако едно дете на две години се е научило да схваща и приказва майчиния си език - голям героизъм, като се има поради сложността на езика, вариациите в тоновете на гласа и други. Тогава за какво да не може да се научи да чете?

Мнозина биха възразили, че в случай че детето в действителност може или би трябвало да се научи да чете на три, две или даже по-рано, тогава то или тя ще го направи естествено, както при устния език. И ние си представяме, че по някаква причина има предимство на слуха във връзка с зрението, тъй че децата са способни да схващат устния език от доста ранна възраст, само че би трябвало да изчакат, до момента в който влязат в учебно заведение, с цел да схванат езика в писмен тип. Причината, заради която множеството деца не се научават да четат „ непринудено “, се дължи на неналичието на съответни тласъци за това.

Разбира се, тъкмо както не чакаме 24-месечно дете да може да произнася тирада с съвършена изразителна изясненост или да може да схваща диалозите по комплицирани тематики, ние не чакаме, че преди навършване на три той ще може да чете Дон Кихот. Но както е допустимо детето да разбере и изрази себе си в речник, съгласуван със личните му прекарвания, по този начин е допустимо и то да може да разпознава голям брой написани думи. Устният речник ще бъде уголемен, защото тласъците на околната среда го разрешават. Същото ще се случи и с четенето.
Няколко метода да убедим детето да чете книги!
Да, да, чуваме вашия вик за помощ. Особено в летните месеци, когато малчуганите имат цялото свободно време на света, само че и оня лист с...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР