Малко не стигна на мъжкия национален отбор по баскетбол да

...
Малко не стигна на мъжкия национален отбор по баскетбол да
Коментари Харесай

Малко не стигна на баскетболните националите да се класират за елиминациите на Европейското

Малко не стигна на мъжкия народен тим по баскетбол да победи Белгия и да се класира за елиминациите на Европейското състезание. Националите изгубиха с 89:80 и по този метод отпаднаха от шампионата, откакто това беше и последният мач на отбора в груповата фаза. 
Прочетете още
Двубоят започва равностойно и националите изгубиха единствено с точка първата четвърт - 20:19. Във втората обаче белгийците съумяха да завоюват с 10 точки разлика - 21:11 и поведоха с 11 точки на полувремето.

В третата националите завоюваха с 30:25 и преди решителната последна четвърт белгийците водеха с 66:60. В последната четвърт Белгия завоюва с 23:20 и след 89:80 Белгия завоюва и се класира за елиминациите. 

Най-резултатен в дуела стана Александър Везенков с 26 точки, Дий Бост добави 18, а Чавдар Костов и пловдивчанинът Димитър Димитров се регистрираха с по 11. 

За Белгия най-резултатен стана Ретин Обасона с 25 точки.

Така България отпадна в групата си на Евробаскет 2022 и остана извън елиминациите. Националите записаха една победа и четири загуби при завръщането си след 11-годишно неявяване от огромен баскетболен конгрес.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР