Малко не достигна на Мирела Демирева за да мине 203

...
Малко не достигна на Мирела Демирева за да мине 203
Коментари Харесай

Атлетите ни с пет титли от Балканиадата

Малко не доближи на Мирела Демирева с цел да мине 203 см

Стара Загора
Пламен Вълков,
наш делегат

Българските спортисти завоюваха 5 трофеи, 5 сребърни и 7 бронзови медела от 71-ата Балканиада, извършена в Стара Загора. Въпреки високите температури, които на моменти доближиха до 34 градуса, една трета от националите зарадваха публиката на стадион " Берое " като се подредиха измежду призьорите. Очаквано най-стойностният резултат естествено беше на огромната ни звезда сега Мирела Демирева. Сребърната медалистка в скока на височина от олимпиадата в Рио 2016 завоюва златото откакто с лекост мина 195 см от втория опит. След това хубавицата опита да зарадва публиката като изиска непосредствено 203 см. Височина, недостигана до момента на Балканиади. Малко не доближи на Мирела да успее, само че тя сподели, че към този момент е изцяло подготвена да нападна медалите на европейското в Берлин след 2 седмици. Да я поддържат в Стара Загора бяха пристигнали и нейните родители Краси и Ваня Демиреви, известни спортисти от близкото минало. Холандецът Рини ван Лееуин, персонален треньор на Мирела, показа пред " Стандарт ", че атлетката се намира в отлична форма и резултатите й го демонстрират.
" 203 сантиметра са преодолими. Знам, че мога да ги скоча, а сигурно и повече е по опциите ми ", разяснява след надпреварата самата шампионка. Тя призна, че е била малко обезпокоена от огромния брой фенове, пристигнали на стадиона особено поради нея. " Не ми беше елементарно да се съсредоточа, само че пък в този момент съм доста положително заредена от това съревнование ", добави Мирела.
Тя получи златния си орден персонално от спортния министър Красен Кралев.
" С огромно наслаждение изгледах втория ден от балканиадата. За мен бе огромна чест да наградя и Мирела Демирева за нейната победа с впечатляващите 195 см. Стисках палци да усъвършенства и върха на балканиадите, само че уви, не съумя на 203 ", разяснява след финала Кралев. Той поздрави домакините от община Стара Загора, СКЛА " Берое " и Асоциацията на балканските атлетически федерации за отличната организация.
Две трофеи за България от надпреварите завоюва Ина Ефтимова. Спринтьорката победи на 100 и 200 м, а оказа помощ и на щафетата ни на 4 х 100 м да завоюва бронзовия орден. Титла с персонален връх от 18,95 м сграбчи на гюле Радослава Мавродиева. Петото злато бе на възвръщащия остарялата си форма Митко Ценов (3000 м с препятствия). Другата ни вяра за орден от Евро 2018 Габриела Петрова завоюва сребърните медали в тройния и дългия скок, и също сподели, че е в отлична форма за Берлин. С доста овации бе посрещната и международната шампионка в тройния скок Александра Начева. Каращата лека простуда атлетка не започва, само че пристигна да поддържа българския отбор. Начева и нейния треньор Стойко Цонов бяха наградени от президента на БФЛА Добромир Карамаринов за триумфа в Тампере. Двамата получиха последни модели мобилни телефони от колегата на федерацията А1. Пред целия стадион Карамаринов им благодари за мощното показване на международното и европейското, и съобщи, че е сигурен, че най-хубавото за занапред следва. Той благодари и на министър Кралев, че с наличието си още веднъж демонстрира обичта си съм леката атлетика. След края на надпреварите Карамаринов бе поздравен персонално от ръководителите на всички тимове за следващото съревнование, проведено от него по всички стандарти. Със мощните си резултати през годината спортистите ни към този момент са си обезпечили 11 квоти за Евро 2018 в Берлин (7-12 август).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР