Малко над процент е разликата между двамата кандидати за кмет

...
Малко над процент е разликата между двамата кандидати за кмет
Коментари Харесай

Фотофиниш в кметската битка за Благоевград

Малко над % е разликата сред двамата претенденти за кмет за Благоевград. Това демонстрират данните на " Галъп ".

Към момента води претендентът на ПП-ДБ Методи Байкушев, който получава 51,6% от гласовете, до момента в който досегашният кмет на града - самостоятелният претендент, подсилен от ГЕРБ, Илко Стоянов събира 45,6% поддръжка.

2,7% от благоевградчани пък не поддържат никого.
 Снимка 640741
Източник:

По данни на " Галъп " изборната интензивност е 40.2%

" Маркет линкс " също мери едвам малко над 1% разлика, само че в интерес на Илко Стоянов . За него са дали своят вот 48,8% от гласоподавателите. Методи Байкушев пък получава 47% поддръжка.

Данните от паралелното броене на " Галъп " при 100% осъществяване на извадката са следните: Методи Байкушев- 51,6%, против Илко Стоянов - 45,6%.

Не поддържат никого 2,7% от благоевградчани.
 Досегашният кмет на Благоевград отива на балотаж с претендента на ПП/ДБ
Досегашният кмет на Благоевград отива на балотаж с претендента на ПП/ДБ

Водеща роля в Общинския съвет завоюват от Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ (Български гласъ) с 12.74%

Имаме още да свършим доста работа , би трябвало да опазим вота до края на изборния ден и до края на отчитането на резултатите. Така, че сме съсредоточени в това най-после ОИК да отрази действително резултата на жителите на Благоевград.

Ние разчитахме напълно на свободен избор, в това време се оказа извънреден напън от страна на Общинска администрация върху вота . Цял ден чиновници обикаляха града и създаваха стрес " съобщи Методи Байкушев, претендент за кмет на Благоевград от ПП-ДБ.

Илко Стоянов чака паралелното преброявяне, имам опит от предходния тур, тъй че не желае да разяснява преди този момент. Това е деликатна обстановка и не желая да разясня.

Като несериозни дефинира обвиняванията, че е употребявал административен напън, с цел да доближи до победа.

Илко Стоянов не се яви като лидер на листа за общинския съвет и в случай че загуби изборите, няма да е част от градската администрация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР