Малко над пет години след представянето на проекта Mercedes AMG

...
Малко над пет години след представянето на проекта Mercedes AMG
Коментари Харесай

Mercedes AMG One дебютира с 1.6-литров мотор и 1049 конски сили

Малко над пет години след представянето на плана Mercedes AMG One, не щеш ли през днешния ден виждаме готовата за серийно произвеждане кола, която ловко съчетава мотор от Formula 1 с подготвен за прилагане на улицата автомобил. Серийният модел не се разграничава фрапантно от концепта, който видяхме през 2017 година като разполага с съвсем еднакъв дизайн и мощ от 1049 конски сили.
`Mercedes

Тя се обезпечава от 1.6-литров бензинов V6 мотор, който се развърта до 11 хиляди оборота в минута. Именно това е и моторът, който от компанията употребяват във Formula 1, който въпреки всичко покрива Евро 6 условията. Мощността му е 566 конски сили, до момента в който останалите близо 500 конски сили се обезпечават от четири електрически мотора.
`Mercedes

Два от тях са ситуирани на всяко от предните колела, генерирайки комбинирана мощ от 322 конски сили. Третият електромотор работи дружно с бензиновият мотор и е ситуиран при него, до момента в който четвъртият електромотор задвижва високотехнологично турбо. Последният мотор може да рекуперира силата от турбината, с цел да я употребява за задвижване на някой от другите мотори.
`Mercedes

Въпреки, че тук задачата на хибридната система е всичко друго, само че не и напълно електрически пробег, то сме длъжни да споменем, че AMG One може да измине до 18 километра единствено на ток. Това се случва с помощта на 8.4кВч батерия с минималистични размери за опазване на оптимално ниско тегло.
`Mercedes

Теглото на немския суперкар е 1695 кг, което разрешава ускоряване до 100км/ч в границите на 2.9 секунди. Освен мотора, отговорни за това са още седемстепенната автоматизирана трансмисия, както и интелигентното 4Matic + задвижване на четирите колела. Ускорението до 200км/ч лишава 7 секунди, а оптималната скорост е 350км/ч.
`Mercedes

Интериорът комбинира този на спортен автомобил и на подобен от улицата с нетрадиционен за серийните коли волан с кръгла въздушна възглавница. Зад него откриваме 10-инчов екран за лидера, а над централната подпора е ситуиран още един подобен със същата величина. Въпреки, че интериорът наподобява оптимално изчистен и банален, там към момента можем да открием представителите на озвучителната система, отворите на климатика и копчетата за електрическите стъкла. Централното огледало пък е сменено от камера с екран.
`Mercedes

AMG One може да се похвали и със специфични джанти от магнезий, а зад тях можем да открием 15.6-инчови спирачни карбон-керамични дискове. Задните са с по-скромните четирибутални и с 15-инчов диаметър.

От Mercedes не загатват каква е цената на модела и в какъв тираж ще се създаде той, само че съгласно предходни клюки плануваните бройки са 275, като всяка от тях има цена от към 2 милиона евро. Отново съгласно сходна информация, всеки един от колите към този момент си има притежател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР