Малко над 70 процента от хърватските граждани подкрепят предложението на

...
Малко над 70 процента от хърватските граждани подкрепят предложението на
Коментари Харесай

70% от хърватите подкрепят предложението магазините да не работят в неделя

Малко над 70 % от хърватските жители поддържат предлагането на държавното управление за неработна неделя за магазините, 25,8 % от интервюираните не го поддържат, а 3,4 на 100 споделят, че не знаят или не желаят да отговорят на въпросите от анкетата, заяви Танюг.

Анкетата е била извършена измежду хърватски жители от организация Промоция плус (Promocija plus) за хърватската телевизия ХРТ. Анкетата е извършена върху извадка от 1100 респонденти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според резултатите над 50 % от жителите считат, че " неделя е ден за фамилията, а не за извършване на покупки ". Близо 18,5 на 100 от интервюираните споделят мнението, че " в магазините работят най-вече дами, които заради това не могат да се посветят на фамилията си ", а 13 на 100 от интервюираните считат, че " на служащите не се заплаща задоволително, с цел да работят в неделя ".

Една от аргументите за ограничение на работата в неделя е, че магазините на задгранични притежатели не работят в техните страни, само че работят в Хърватия. Друга причина е мнението на църквата, която се опълчва на работата на магазините в неделя, което се споделя от към четири % от интервюираните. Противниците на работата в неделя акцентират също, че всичко може да се купи през останалите дни, както и че следствията от работата в неделя са фамилна рецесия и огромен брой разводи.

Сред тези, които не поддържат закона, а те са 25,8 на 100, доминира мнението, че при днешните условия би трябвало да се работи, а не да се попречва работата. 20 % от тях считат, че в изискванията на пазарна стопанска система възбраната за работа е неприемлива, а над 12 % от интервюираните се опълчват на намесата на църквата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР