Малко над 69 милиона лева са постъпленията в офиса на

...
Малко над 69 милиона лева са постъпленията в офиса на
Коментари Харесай

Над 69 милиона лева са постъпили в НАП-Видин през 2020 г.

Малко над 69 милиона лв. са постъпленията в офиса на Националната организация за приходите в град Видин през 2020 година, което е с над 2 млн. лв. над плануваното и с над 2.8 млн. лв. повече от миналата 2019 година, регистрират от Национална агенция за приходите. Въпреки коронакризата, бизнесът и жителите са внасяли добросъвестно налозите и осигуровките, регистрират от приходната организация. Запазва се наклонността за растеж на постъпленията в хазната, като за предходната година той е към 5% по отношение на миналата, допълват от ведомството.
През 2020 година данъчните доходи възлизат общо на 20 млн. лв.. От тях над 5,8 млн. лв. са платени от бизнеса за корпоративни налози, а 15 млн. лв. от налог върху приходите на физически лица.
Общият размер на приходите от осигурителни вноски е 49.2 млн. лв., като от тях 29.5 млн лв. са за държавно публично обезпечаване, 13.5 млн лв. – за здравноосигурителни вноски и 6.2 млн. лв. – за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.
„ 2020, с изключение на всичко друго, се оказа и година на ясно изразена данъчна взаимност. Някои стопански браншове бяха тежко наранени, други претърпяха напредък, само че общото е, че без значение от компликациите, бизнесът и жителите правилно съблюдаваха уговорките си към бюджета. Ценим високо това “, сподели във връзка рекордните приходи в Национална агенция за приходите изпълнителният шеф на организацията Галя Димитрова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР