Малко над 545 000 лв. ще трябва да плати Община

...
Малко над 545 000 лв. ще трябва да плати Община
Коментари Харесай

Съдът реши: Общината плаща над половин милион по делото за з...

Малко над 545 000 лева ще би трябвало да заплати Община Пловдив на компания " Запрянови - 03 " ООД. Това взеха решение магистратите от Окръжния съд в града под тепетата по делото за строителството на Зоокът. Малко над 127 000 лева от средствата, които ще би трябвало да заплати, са лихви за забавени заплащания.

Добрата вест е, че съгласно съдът Община Пловдив не би трябвало да заплаща малко над 510 000 лева, които компанията желае за осъществени спомагателни действия. Решението обаче към момента не е дефинитивно и предстои на обжалване в период от две седмици пред Апелативния съд.

Злополучното създаване на зоопарка върху 40 дка стартира стремително през 2014 година, беше изпълнено на 90 %, само че през 2015 година е спряно с акт 10, откакто Върховна касационна прокуратура стартира следствие за нарушавания при осъществяване на публичната поръчка на стойност 4,6 млн. лв.. По делото няма наказани, а инспекцията е прекъсната, само че в Общината са решили, че съдът би трябвало да се произнесе по претенциите на компанията за неизплатени суми. Едва тогава ще довършват зоопарка.

Договорът със „ Запрянови - 03 “ беше подписан против 3 833 224 лв. без Данък добавена стойност, или с включен налог за 4 599 869 лв..
Свързани вести Сагата продължава: Търсят мераклия да приключи зоопарка в Пловдив Община Пловдив дава още 900 хиляди лева за зоопарка СНИМКИ Зоопаркът ръждясва, експерти броят вредите СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР