Малко над 41 млн. лева планира да събере тази година

...
Малко над 41 млн. лева планира да събере тази година
Коментари Харесай

Пловдивчани наливат 41 млн. лева в градския бюджет от такса ...

Малко над 41 млн. лв. възнамерява да събере тази година от такса битови боклуци Община Пловдив. Толкова ще бъдат и разноските, заложени в план-сметката, която ще се разисква на сесията в Общинския съвет на 13 януари. Промилите за бизнеса и популацията остават същите, както и през предходната година.

За сметосъбирането и сметоизвозването се плануват 12,4 млн. лв., от които 200 000 лв. са за закупуване на нови съдове. За неутрализиране на отпадъците в депата в Цалапица и Шишманци са планувани 5,5 млн. лв.. Огромна сума – 7 691 776 лв. – се заделя за отчисления във фонд за депониране на отпадъците по закона за околната среда. Фондът е държавен и от него се финансира построяването на депа.

Прогнозата е, че през тази година Пловдив ще изхвърли 161 000 тона боклуци. Според нормативите за звук боклуци се отчисляват 95 лв. при 82 лв. предходната година.

Почистването на публичните територии – улични платна, тротоари, площади, паркове и така нататък – ще коства тази година 23 млн. лв., от които 17,2 млн. лв. са за заплати и прехрана на „ Чистота “, а 4,5 млн. лв. – на „ Градини и паркове “. Други 770 000 лв. се плануват за разчистване на дъждоприемните шахти. През предходната година сметката за всички разноски за непорочност беше 36 милиона.

Сесията е с доста къс дневен ред - единствено 8 точки, което не се е случвало до момента за двегодишния мандат на Общинския съвет. Отново се изисква зелен документ или тест. На сесията ще се разисква и продажба на 2,84 % от акциите на Общината в приватизираната компания " Градски превоз ", оповестена в неплатежоспособност. Акциите ще бъдат изкупени от компания " Петрол " на Георги Самуилов.
Свързани вести Община Пловдив няма да подвига такса „ боклук “ през 2022 г.  Пускат поръчката за рационализация на "Градини и паркове " и "Чистота " ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР