Малко над 26 на сто (26,1) от анкетираните от Българската

...
Малко над 26 на сто (26,1) от анкетираните от Българската
Коментари Харесай

Готови ли са българските фирми да използват изкуствения интелект в бизнес процесите си?

Малко над 26 на 100 (26,1) от интервюираните от Българската стопанска камара (БСК) компании, които членуват в организацията, заявяват, че употребяват изкуствен интелект (AI) в бизнес процесите си, а 27,5 на 100 възнамеряват да влагат в AI в околните три години. За 18,3 на 100 от предприятията въвеждането на изкуствен интелект е прекомерно скъпо, а други 18,3 на 100 настояват, че бизнесът им няма потребност от AI. Всяка десета компания се колебае дали да влага в AI решения.

Центърът " Външноикономическо съдействие " към БСК организира в интервала 1-30 юни 2023 година онлайн допитване до компании – членове на БСК, целящо да откри готовността на бизнеса да се възползва от опциите на изкуствения разсъдък, оповестиха от БСК на интернет страницата си.



В изследването се включиха над 150 експортно-ориентирани дребни и междинни предприятия от разнообразни браншове на стопанската система, включително храни, електроника, осведомителни технологии, търговия и услуги.

Във връзка с осъществяване на действия в поддръжка на компании от бранша на биохраните, Центърът " Външноикономическо съдействие " изнесе настрана данните за участвалите в изследването компании от този бранш.

Всяка пета (20 на сто) от тях употребява AI, а други 20 на 100 възнамеряват да влагат в технологията в идващите три години. 40 на 100 от представителите на бранш " Биохрани " считат, че бизнесът им няма потребност от AI, за 10 на 100 е прекомерно скъпо, а други 10 на 100 към момента се двоумят дали да влагат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР