Малко над 2 милиона българи или около 51 на сто

...
Малко над 2 милиона българи или около 51 на сто
Коментари Харесай

Евростат: Над 2 млн. българи са придобили нови знания чрез самообучение

Малко над 2 милиона българи или към 51 на 100 от популацията у нас на възраст 25-64 години, са придобили нови познания или са повишили квалификацията си с форми на независимо образование през 2016 година, демонстрират данни от разбор на Евростат за европейците, които целеустремено са придобили нови познания, свързани с тяхната работа, през въпросния интервал.

Българите с готовност за самообразование за възстановяване на професионалната си подготовка, съставляват и 28 на 100 от общото население на страната.

Основният способ на самообразование при сънародниците ни е бил посредством компютър - към 70 % са употребили помощта на световната мрежа, с цел да покачат знанията си, свързани с работата им.

Също към 70 % от интервюираните са декларирали, че към този момент употребяват добитите нови познания и умения в работата си.

Най-висок е бил делът на сънародниците ни, които са се самообучавали, измежду хората с висше обучение - към 35 на 100. Около 20 % от хората със приблизително обучение са повишили независимо знанията си, а едвам 7 % от хората с главно обучение са употребили някаква форма на самообразование.

Според резултатите от проучването към 11,5 на 100 от българите на възраст 25-64 година са декларирали потребност или предпочитание за самообразование, само че не са съумели да ги осъществят заради липса на време. Средният индикатор за Европейски Съюз на хората, които са желали да придобият нови познания, само че не са съумели заради липса на време, е 32 %.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР