Малко над 2 % е безработицата в град Варна за

...
Малко над 2 % е безработицата в град Варна за
Коментари Харесай

Работници в хотелиерството най-търсени във Варна

Малко над 2 % е безработицата в град Варна за март. Без работа са регистрирани 3 382 души, с 282 по-малко по отношение на февруари, осведомят от Регионалната работа по заетостта.

В област Варна равнището на безработица е малко над 3.5 на 100, като без прехранване публично са 7034 души, с 481 по-малко по отношение на февруари.

През март в бюрата по труда от региона са декларирани 1148 работни места. Най-много от декларираните свободни позиции са от сферата на хотелиерството и ресторантьорството (427) и търговия (161). Следват държавното ръководство (76), преработваща индустрия (75), административни и икономически действия (68) и обучение (33).

Агенция по заетостта удължава осъществяването на план „ Солидарност “, финансиран посредством Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020. Ще бъде удължена заетостта на включените в плана украинци - вместо досегашните 3 месеца, субсидираната претовареност ще бъде 6 месеца. Работодателите ще получават тласъци за половината от продължителността на субсидираната претовареност, а не както до момента - съразмерно на заетостта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР