Малко над 190 са кандидат-депутатите от Пазарджишко в днешните парламентарни

...
Малко над 190 са кандидат-депутатите от Пазарджишко в днешните парламентарни
Коментари Харесай

Над 190 кандидати от Пазарджишко се борят за 8 депутатски места

Малко над 190 са кандидат-депутатите от Пазарджишко в днешните парламентарни избори. Седмият избор в границите на три години предстоящо бе предшестван от следващата апатична акция, а този път отливът се усеща и в партийните листи. Само 4 от тях са цялостни, с по 16 имена. Три партии пък са издигнали по 1 претендент.

Вотът ще протече в 364 секции, като 7 от тях са преносими, 9 са в лечебни заведения, обществени заведения и други институции. 29 секции са с под 300 души по лист, там хората ще гласоподават единствено с хартиени бюлетини.

Служители на полицията и пожарната са създали авансово проучване на изборните пространства. Проверена е и техническата подготвеност на агрегатитеза обезпечаване на спешно електрозахранване. Около 700 чиновници на реда са ангажирани в изборния развой. В района беше проведено и пробно гласоподаване с с машини.

За региона са доставени 230 000 бюлетини, други изборни бумаги и устройства за видеозаснемане и отразяване на изборния резултат, които към този момент са разпределени по секции.

В последния миг доста от членовете на секционни комисии не са се явили за приемане на документите, а промени на членове бяха осъществявани до късния следобяд през вчерашния ден. Въпреки това част от съставите на комисии не бяха напълно попълнени. Районната изборна комисия ще назначава членове при нужда и през днешния ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР