Малко над 1300 са свободните места, след като приключи третото

...
Малко над 1300 са свободните места, след като приключи третото
Коментари Харесай

1300 свободни места за първолаци в София


Малко над 1300 са свободните места, откакто завърши третото класиране за първи клас в столицата. Общо 55 учебни заведения са запълнили потенциала си, като само в регионите „ Изгрев “ и „ Студентски “ няма нито едно свободно място. След тях най-търсени са регионите „ Лозенец “, „ Оборище “ и „ Възраждане “. Там има по под 20 свободни бройки.

В „ Лозенец “ има 14 места, като най-вече са в 122-ро ОУ „ Николай Лилиев “ - 6. В „ Оборище “ същият брой деца могат да бъдат записани, само че това може да стане единствено в едно учебно заведение – 1-во ОУ „ Пенчо П. Славейков “.

Най-малко мечтани са 162-ро ОУ "Отец Паисий " в регион „ Кремиковци “, 141-во ОУ "Народни будители " в „ Надежда “ и 148-о ОУ "Проф. доктор Любомир Милетич " в „ Сердика “. Там има по над 50 свободни места, което се равнява на децата от две паралелки. Най-много незаети бройки по региони може да се означи, че са в регионите Панчарево и „ Надежда “. Там свободните места надвишават 100, написа Монитор.

„ В регион „ Студентски “ и регион „ Изгрев “ няма свободни места. В същото време има в централни софийски учебни заведения като 6-о ОУ „ Граф Н. П. Игнатиев “ и 41-во ОУ „ Св. Патриарх Евтимий “, уточни началникът на Регионалното ръководство на образованието в София-град Ваня Кастрева. Тя изясни, че свободните места обгръщат и децата, които принадлежат към 4-та група на тези учебни заведения. Докато в учебни заведения като 73-то приблизително учебно заведение „ Владислав Граматик “ има цялостен обсег на децата, само че те не са от всички групи. „ Това е значимо да бъде оценено от общината и в случай че имат опция, да дефинират регионите, тъй че да има обсег на възпитаници и от трите групи, защото живеят на избраната като прилежаща територия на учебното заведение “, сподели още Кастрева. Тя акцентира, че е значимо да се построят нови учебни заведения в квартали като „ Кръстова вада “ където се намира и 73-то СУ.

По-рано тази седмица зам.-кметът на София разкри, че още от лятото ще стартират градежа на 4 или 5 школа на територията на столицата. До 14 септември всеки един родител може да изтегли документите на детето си от учебното заведение, в което е записано, и да го реалокира в мечтаното от него школо, в случай че там има свободно място. Добре е да ревизират авансово дали оповестените свободни места са към момента налични, защото има учебни заведения, в които има единствено по 1 - 2 бройки и може да бъдат към този момент заети. При попълването на местата не важи критерият на уседналост и всяко едно дете може да бъде записано където родителите му пожелаят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР