Малко над 1 700 човека е средномесечният брой на регистрираните

...
Малко над 1 700 човека е средномесечният брой на регистрираните
Коментари Харесай

В Асеновградско повечето безработни са жени

Малко над 1 700 индивида е средномесечният брой на записаните безработни в Дирекция " Бюро по труда " -Асеновград през 2018 година Той е с към 170 души по-малък спрямо 2017 година Средното ниво на безработицата в Асеновградско през 2018 година е в границите на 6%, а в Лъки е на половина по-ниско. От асеновградската дирекция регистрират спад в тази тенденция, по отношение на 2017 година, с 0.63 пункта.
Средната възраст на записаните в " Бюро по труда " -Асеновград безработни лица през оценения интервал за града е 42 година, а за община Лъки е 47 година Месечно, броят на дамите без работа от района на Асеновград надвишава 1 000, до момента в който безработните мъже са към 660 души, като записалите се са най-вече асеновградчани.
При реализиране на посредническата си активност от Бюрото по труда в града оповестяват, че се следи разминаване при взаимоотношението и договарянето сред търсещите работа лица и работодателите. Сред главните аргументи, споделени от безработните, са несъответствията сред притежаваното обучение, професионалната подготовка, опит и упованията за трудово заплащане, от страна на претендентите и въпреки това условията на работодателите, заявяващи свободни работни места. " Считаме, че това са детайли от пазарната стопанска система и пазара на труда, в частност. ", изясняват от дирекцията.
Иначе, 18% от безработните са с главно обучение, малко над 28% са с начално и по-ниско обучение, близо 40% имат приблизително обучение, а 13.7% са с висше обучение. През 2018 година на работа са постъпили повече от 1 750 безработни лица от община Асеновград, които са били регистрирани в Дирекция " Бюро по труда " в града. С посредничеството на институцията работа са почнали над 1 100 души. По стратегии за образование и претовареност са устроени 74 лица, по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " - 108, а по разнообразни ограничения – 31 лица.
Най-голям е броят на почналите работа в преработващата индустрия, търговията, хотелиерството, ресторантьорството и в областта на услугите. През миналата година средномесечно в община Асеновград поддържат регистрацията си 159 души с понижена продуктивност. През предходните 12 месеца на работа са постъпили общо 95 лица с увреждания. Често, неналичието на подготовка и обучение, съчетана със характерни здравословни проблеми, затруднява трудовата реализация на тези хора. ", прецизират за Actualno.com от дирекцията. И показват, че устройването на работа на лицата с увреждания се случва най-вече посредством включване в стратегии за претовареност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР