Малко ми е странно да се гоним като котка и

...
Малко ми е странно да се гоним като котка и
Коментари Харесай

Закриване на спецправосъдието: Рунд пети. Времето пак не стигна |

Малко ми е необичайно да се гоним като котка и мишка по улиците, дадохте ни три минути да дойдем.

Това съобщи председателстващият и член на Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев на съвещанието на правната комисия в Народно събрание, която се събра за повторно през днешния ден, откакто стана ясно, че съвещанието на Народното събрание ще започва в 16 часа. След 4 часа съвещание до 14 часа, когато трябваше да стартира пленарното съвещание, комисията лиши Бюрото по отбрана от основния прокурор, само че не съумя да гласува на първо четене закриването на профилираното правораздаване. 

По думите на Магдалинчев препоръчаните промени в правосъдната власт опонират на Конституцията. Предстои изборът на ръководител на Върховен касационен съд, което явно е задачата на измененията. Преназначаването на магистрати от една позиция на друга е нон сенс, катогоричен бе той. Закриването на съд не води автоматизирано до връщането на магистрат на позицията, от която е пристигнал, това всъщност е дисциплинарно наказване и опонира на главния закон, разгласи Магдалинчев. 

Той посочи, че показва своя позиция, а не на целия Висш съдебен съвет, тъй като няма решение на пленума. 

Имате ли информация докога ще работи този парламент, тъй като това визира работата на нашата комисия, попита Николина Ангелкова от ГЕРБ ръководителя на правната комисия. Попитайте президента, аз не съм получател на въпроса Ви, отговори Андрей Михайлов. 



11 каузи има в профилирания съд Татяна Дончева, 4 - юрист Николай Хаджигенов, доста забавно за какво толкоз се бърза със закриването на спецправосъдието, прави ми усещане спор на ползи, акцентира Ангелкова, като се обърна към Мая Манолова като ръководител на " Изправи се БГ! Ние идваме ", откакто тя в своето ревю разяснява работата на спецсъда и прокуратура и правата на жителите. 

Народните представители, които споменахте, не са членове на комисията, не са и вносители, разяснява Михайлов. 

Депутатите се скараха и за закона за специфичните разследващи средства и подслушваните политици и жители на митинга против държавното управление на Бойко Борисов и Иван Гешев. 

Има ли осъществена инспекция по настояването на Манолова до бюрото за надзор на СРС, попита Десислава Атанасова от ГЕРБ, която не е член на комисията. 

Подслушвана съм, само че не го знам от бюрото, а от документи, които циркулират в общественото пространство, отговори Манолова. 

Стана с напрежение, да се пошегувам, с цел да не търча от постройка в постройка отново, намеси се Гешев. Той акцентира мнението на прокуратурата, без значение от това какво се приказва тук. Резултатът в правосъдна фаза, за които не е завършило правосъдното разследване, ще бъдат мачкани. Тези каузи ще приключат безславно, безапелационен бе Гешев. Той повтори огромна част от си от. 

Специализираните прокуратури са приветствани от Европейската комисия, реакция ще има, акцентира още веднъж Гешев. Той съпостави спецпрокуратурата с ФБР, тъй като е национална конструкция, а локалните структури няма по какъв начин да проверяват локални феодали. 

Надежда Йорданова от Демократична България съобщи, че единствено преди 2 месеца от Съединени американски щати постановиха световни наказания по закона " Магнитски ", точно тъй като в страната ни не можем да се оправим с корупцията по високите етажи и прането на пари.



" Спецпрокуратурата освен си затваря очите, само че и отхвърля да проверява въпроси, които вълнхуват цялото общество – кюлчетата, пачките, записите със странни изказвания дори не стигнаха до досъдебно произвеждане ", съобщи Йорданова

Иван Гешев съобщи, че основният прокурор не може да се намесва в политически въпроси.

Тъй като съвещанието в пленарна зала стартира от 16:10 от ГЕРБ приканиха ръководителят на комисията да приключи съвещанието. 

Андрей Михайлов съобщи, че поради това няма по какъв начин да продължи да заседава правна комисия и съобщи, че ще бъда планувано изключително съвещание. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР