Малко ми е смешно как мнозина се възторгват от успеха

...
Малко ми е смешно как мнозина се възторгват от успеха
Коментари Харесай

„Това още веднъж доказва, че ние сме талантлив народ

Малко ми е смешно по какъв начин мнозина се възторгват от триумфа на българските девойки - европейски шампионки по шах.

" Това още един път потвърждава, че ние сме надарен народ ", пишат по ФБ, рецитират по радиото при Петърчо и така нататък

Как да ви кажа - хем потвърждава, хем не. Категорично потвърждава, че някои от нас са надарени - само че също и упорити и работливи. За останалите - не съм сигурен.

Ако всички бяхме такива - нали, въпреки всичко, за " народ " се приказва, несъмнено щяхме да имаме една федерация по шахмат, а не 5-6. Тази една федерация щеше да има организационни и финансови благоприятни условия да оказва помощ на своите състезатели да пътуват, да играят, да се борят за трофеи и оценки. Ама я нямаме.

Ако бяхме толкоз надарен народ щяхме да си избираме да ни ръководят надарени хора, а не крадливи суяци и въздухари.

Ако бяхме надарен народ щяхме да си изправим тротоарите - барем да не си чупим краката по тях, а не да се възторгваме какъв брой велики били българите от 6000 години насам. Може и тогава да са били велики, но това какво отношение има към нас?

Той и Толстой е бил популярен, а децата му - посредствени.

" Природа отдыхает ", въздъхнал геният...

При нас доста време стана природата си почива. Не при всички де - за благополучие имаме такива хубави изключения като Нургюл и Гергана. Ама на останалите бих им предложил и те да създадат нещо свястно и надарено - вместо да се бият по гърдите какъв надарен народ сме се оказали.

Ако всеки вземе да свърши по нещо потребно - за надарен не знам, но по-успешен народ ще бъдем. И въпреки всичко - да не забравяме какво споделя Хегел - " Народ е това общо, което не знае какво желае ".

Важното е всеки от нас да бъде на висотата на гения си - и да не го пропилява. Тогава и общата картина ще поизсветлее. Честито на шампионките!

-----

Текстът е оповестен във  на създателя.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР