Малко ме обижда, като българин, че Копейката се опитва с

...
Малко ме обижда, като българин, че Копейката се опитва с
Коментари Харесай

Не е ли малко обидно да се връзваш на елементарните манипулации на копейките?

Малко ме наскърбява, като българин, че Копейката се пробва с най-елементарни операции да води за носа сънародниците ми; само че и малко ме плаши, че има въпреки всичко хора, които му се връзват. 

Но – като цяло – държанието му демонстрира обезсърчение от личното неможене. Това улавяне за сламката, потреблението на най-елементарните и долни операции показва загуба на почва под краката. 

Заявил, че щели да събарят паметника на Шипка…

Това, разумен възрастен човек може ли да го „ роди “?

А НАЙ-обидното в цялата му салата от думи е, че приравнява паметника на Шипка с гнусния монумент на руската войска. Приравнява един паметник-светиня за България и героичната борба за свободата ни с една историческа неистина и насмешка – от руския подтисник към поробения български народ. 

Гнусно е да сравняваш двата паметника. 

Единият е монумент на герои, дали живота си за бъдещето на България, другото е едно гигантско неразбирателство, издигнато в чест на кое… на измрелите от препиване с метил руснаци ли? Или в чест на руските окупатори, изнасилвачи и крадци? Които плесенясалият Гошо Тарабата е поканил в личната татковина, с цел да я плячкосат, та да могат да го създадат него локален представител на помийната империя ссср? Да го създадат пръв прислужник измежду робите. 

Не виждам по какъв начин може човек, който отхвърля да си спомни, че Хитлер и Сталин стартират Втората международна дружно, като съдружници (Молотов—Рибентроп!), да се назовава „ историк “. 

Но доста повече НЕ ВИЖДАМ КАК човек, който съпоставя Паметника на Свободата – на Шипка, с МОЧА може да се назовава „ родолюбец “. 

Да си киснеш в ледена вода – едвам се снимаш, с цел да напишеш след това във фейса, че си патриот…

… не те прави НАИСТИНА родолюбец. Прави те позьор. 

А да сравняваш Шипка с МОЧА те прави… прави те това, на което те е кръстил народът. Ето ТАКА показваш какъв брой противоположното на родолюбец си. 



От Столетницата пък предходната седмица обясняваха, че щяло да има напор от бежанци. Техните неистини не са доста по-префинени от копейкинските. Но те в този момент водят война между тях, че парите, дето путин ги дава за про-руски план, са станали клон, на който доста локални путинофилчета накацаха. И с резилдента се спречкват, тъй като той също стартира да твори политически план, който е – повече от ясно – про-руски. 

Та, да… ясно е, че и финтовете им започнаха да стават сходни – въпреки всичко един електорат разделят. Едни кукички пускат. 

Водещата тогава го попита представителя на Столетницата, в случай че стане ясно, че няма да има напор на мигранти, дали от партията му са подготвени да се извинят. 

Не отговори. 

Започна да усуква. 

Каква изненада, нали…

Има обаче един проблем. Че тия, дето ЕДИН мигрант не са видели през живота си, най-вече се усещат „ залети “ от мигранти. Защото имат достъп до уеб страниците на копейките, където се лее – с изключение на съветската агитация – и приказки за рептили, кемтрейлс, наследник лъч, хаарп, 5 джи и бойни комари. Там им споделят, че мигранти са ги залели и те се усещат залети. Да, даже тези, които живеят в обитаеми места, където не е имало нито един мигрант до момента. Дори те се усещат застрашени и залети. 

Така че малко е мъчно да се каже, че на Столетниците ще им се наложи да се извиняват, тъй като електоратът, за пред който се поставят, не е нужно да види нещо, че да му има вяра. Също по този начин не е нужно да НЕ види нещо друго, че да не има вяра, че го има. 

Не имат вяра на личните си очи толкоз, колкото имат вяра на пропагандата. 

Така че не е нужно да бъдат „ залети “ от мигранти, с цел да имат вяра, че са. Нужно е единствено някой Столетник или копейка да излиза през пет минути по тв приемника и в интернет и да им КАЗВА, че са залети. И те имат вяра. Не е нужно да имат вяра на очите си. Те имат вяра на пропагандата, тъй като ИСКАТ да ѝ имат вяра. 

Така че – дръжте се – в националното творчество на Копейките и Столетниците предстоят дъждове от мигранти. Дори да не ги виждате, те ги виждат. 

Но да си го кажем отново – щом стигнаха и ТОВА дъно да копаят, да се пробват с най-елементарните лъжи; и да копаят към този момент дъното на електоралния басейн, с цел да търсят подкрепа…

… вижда се, че са обезверени. 

Другото, което би трябвало да очаквате, несъмнено, е гледката на мазните битки в така наречен ляво. Всичкото русофил ще се хвърли против себеподобните си – копейки против резилдент, столетници против резилдент, копейки против столетници, резилдент против столетници, всички против всички. 

Написах „ така наречен ляво “, тъй като да врякаш СРЕЩУ човешките права и да плачеш за тирания не те прави „ ляв “ човек, а те прави омаян руски човек. Но това е друга тематика – за по-нататък. Ще се спрем и на това. 

А по отношение на паметника на Шипка – умерено! Всички ще скочим против който и да се опита да го махне. Но, популярност Богу, никой не е тръгнал да го пипа. 

А през днешния ден е затворен достъпът, тъй като метеорологичните условия са рискови. Повтарям: рискови метеорологични условия. Както се затварят проходи и пътища, по този начин се затварят и достъпи до паркове и монументи, в случай че е рисково. 

А паметника на Шипка се готвят да го ремонтират. И това е хубаво нещо. Не мога да допускам, че би трябвало да си го обясняваме, само че да, това е нещо хубаво и нужно. И даже – закъсняло. 

Но пък, преди три години обяснявахме на хора, които гориха медицински маски, че би трябвало да си мият ръцете, по този начин че… какво съм седнал да се удивлявам на нещата, дето би трябвало да си ги обясняваме. 

Управата на Национален парк-музей „ Шипка-Бузлуджа “ афишира, че страната ще реставрира паметника с 14 милиона лв., в мнения наскачали някакви хора да изясняват, че щели да го бутат…

Народе????

Та… ето за този мозъчен концерн се борят „ левите “ (демек, про-руските, путински, съветски) партии у нас. В този електорален басейн желаят да ловят риба. 

 



 

________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР