Малко хора вярват в гледането на ръка, но както в

...
Малко хора вярват в гледането на ръка, но както в
Коментари Харесай

Какво означава, ако показалецът ви е по-къс от безименния пръст?

Малко хора имат вяра в гледането на ръка, само че както в множеството заблуди, и в тази може да има някаква истина. Оказва се, че на научна основа може да се каже дали има възможност човек да се осъществя сполучливо в спортна кариера, и дали има заложби за логическо мислене и психическа резистентност. А може би и да се разпознава взаимозависимост с неустойчиво внимание.
Това научно " гадаене " може да стане посредством сравняване на дължината на два от пръстите - показалеца и безименния, настояват лекари откриватели от Норвежкия университет за просвета и технологии,посочва " 24 часа ".
Обясняват го с откриването на външни маркери, които регистрират капацитета за пространствено насочване и мозъчната активност вследствие на въздействието на тестостерона. Нарича се мъжки хормон, само че той се среща обикновено и в двата пола, въпреки да е в по-малки количества при дамите. Но в границите на нормата има както мъже с доста тестостерон, по този начин и с по-малко.
Същото важи и за противоположния пол. Жените, които са получили високи дози пренатален (преди раждането си, в майчината утроба) тестостерон, като възрастни теоретично се нуждаят от по-малки количества от хормона.
Доказва се, че възрастните, на които показалецът е по-къс от безименния им пръст, са били изложени на по-големи количества тестостерон, когато са били в утробата.
Норвежкото проучване открива, че и мъжете, и дамите с тази характерност са по-добре готови за решение на умствени задания и не се затрудняват даже от комплицирани проби с 3D ротация, които изискват високоразвито пространствено насочване и логическа мисъл. Изследваните доброволци трябвало да се движат във виртуален лабиринт и въображаемо да въртят разнообразни триизмерни обекти. Като цяло тези хора имат и по-добри физически и атлетични качества.
Но тези мечтани качества, наподобява, вървят и с по-голяма податливост хората с по-къс показалец да развият синдрома на хиперактивност с недостиг на вниманието и аутизъм, открива изследването, за което споделя " Сайънс дейли ". Има данни за релативно по-голям риск да се прояви и синдромът на Турет. Той съставлява разстройство, което се демонстрира с несъзнателно повторение на думи и изречения или осъществяване на неволни придвижвания, сходни на тикове.
От друга страна, ниски равнища на тестостерона са свързани с по-добри качества за справяне със словесни задания за памет, като да вземем за пример запомняне на описи с думи.
Зад феномена стои разликата в плътността на рецепторите на естрогена (женския хормон) и на тестостерона в пръстите, преди човек да се роди. Тази връзка остава релативно непрекъсната и по-късно. Което е знак, че хормоналният баланс на плода дефинира генерално съотношението.
Проучването е извършено измежду дребен брой участници и наблюдава единствено няколко зависимости. Очаква се, че последващи, по-мащабни проучвания ще са в положение да покажат обилни корелации сред трите съставния елемент: количество тестостерон в утробното развиване - равнищата на хормона в организма на възрастния - умствени и физически предразположения на индивида.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР