Малко хора се усмихват на празничен уикенд, ако са на

...
Малко хора се усмихват на празничен уикенд, ако са на
Коментари Харесай

Голямото пътешествие на малкото пакетче. Как белият прах попадна в Белия дом

Малко хора се усмихват на празничен уикенд, в случай че са на работа. А когато на тази работа възникне и друга тягост, равнището на позитивност в кръвта клони към „ нула “ - такава концепция можеше да мине през главата на служителя на Белия дом който откри пакет с незнаен генезис в неделя вечерта на 2 юли.

Скоро дойде цяла делегация от службите за незабавна помощ да прегледат находката - както е всекидневно в такива случаи - с пожарникари, служители на реда, експерти по химическа отбрана и други сходни експерти.

Много скоро се оказа, че пакетът съдържа „ бял прахуляк с незнаен генезис “ и всеки човек, който е израснал с американското холивудско кино, незабавно улавя избрана асоциативна серия и мисли единствено за един вид на произхода на праха. Човек може да се възмути от потреблението на банални стандарти, само че в този случай, уви, те се потвърдиха.

Бързите проби на пожарната работа от окръг Колумбия разкриха, че прахообразното вещество съдържа кокаин хидрохлорид.

Президентът Джо Байдън и първата дама в този миг - съгласно всички догми на детективския род - не си бяха вкъщи.

Двойката отпътува за Кемп Дейвид, с цел да участва на фамилна среща и да се върне във Вашингтон за националното честване на Деня на независимостта на 4 юли.

Според формалната версия, с тях се е забавлявал също и Хънтър Байдън, синът на президента и на ненапълно работно време един от най-известните „ кокаинови наркомани “ на американските таблоиди и наказателното правораздаване. Вярно е, че последното до неотдавна не успяваше да протегне нежните си ръчички към Байдън младши.

И се оказа, че малко преди откриването на пакетчето, Хънтър Байдън са го видели в коридорите на Белия дом.

Няма достоверни обстоятелства за неговите положения и настроения в този миг, само че процесът беше задвижен. Няколко часа по-късно всички даже поне консервативни издания незабавно си спомниха всички пътувания с опиати на сина на Джо Байдън и непрозрачно намекнаха на обществото, че точно той е внесъл кокаина в Белия дом.

Но преди белият прахуляк да стигне до Белия дом, той трябваше да направи дълго пътешестване, цялостно с премеждия.

Всичко стартира в Андите

След като в организация от такова равнище е открит кокаин, а също по този начин се допуска, че синът на американския президент самичък е разширил с негова помощ „ умствените си лимити “, естествено е да се допусна, че този кокаин е бил от най-високо качество.

Без никакви примеси под формата на изсъхнало мляко, брашно или – даже в артикули от отдела за домашни използва на кварталния супермаркет. Този " първокласен " кокаин се разрежда от дилърите на дребно, преди да бъде продаден на клиенти, от чието вероятно отвращение не се чакат действителни последствия.

Истински - чист - кокаин в началото може да се откри единствено в Андите: Боливия, Перу или Колумбия.

Именно там бедните локални селяни отглеждат кока и то доста интензивно: единствено през 2023 година броят на насажденията в Перу се е нараснал с 18% и явно няма да спре дотук.

Много фактори принуждават селяните да отглеждат кока: безработица, апетит, положителни заплати, а в някои случаи и отвлечено дете или дулото на картечница. Вярно е, че в множеството случаи този развой към момента е непринуден - доста по-лесно е да се разберете с наркотрафикантите, в сравнение с с държавни чиновници (в случай, че последните не се сплотяват с първите).

Веднъж събрани, листата от кока се обработват в лаборатории в джунглата, с цел да се образуват партиди кокаин, които се прибират от картели или обособени клиенти, които ценят качеството и избират да работят „ непосредствено “.

Вярно е, че множеството от „ стоката “ към момента се изпраща до Съединени американски щати и Канада през Мексико.

Транзитът

Съдбата на тези партиди е по-трудна, само че в това време вълнуваща. Някои партиди ще имат опция да бъдат опаковани в планините Синалоа, други ще бъдат употребявани за произвеждане на метамфетамин в Мичоакан или Халиско, а някои от стоките ще бъдат натоварени на кораби и изпратени на вълнуващо странствуване до Австралия, Нова Зеландия и други азиатски страни.

Но с цел да стигнат до Съединени американски щати, партидите би трябвало да бъдат превозени през най-натоварената (и най-пресичаната) граница в света – границата сред Съединени американски щати и Мексико, където единствено през 2022 г.над два милиона души бяха арестувани при опит да влязат в Щатите.

Тук има какво да се види: тълпи от изтощени и потни мигранти от Латинска Америка, Индия, Китай и други страни се стремят да прекосят размирните води на Рио Гранде, да останат живи и да не бъдат хванати. Някои обезверени хора се пробват да преминат през пустинята на Аризона (където на локалното население е неразрешено със закон да споделя вода и храна с незаконни имигранти), други плуват до Флорида, а някой желае помощ от наркокартелите, като се съгласява да придвижи няколко колета със артикули в подмяна.

Ето за какво не е изненадващо, че размерът на трафика на опиати нараства паралелно с незаконната миграция. Вярно, огромна част от стоките се транспортират безшумно с кола или се носят напряко пред очите на граничарите без спомагателна инспекция.

Те внасят доста неща: девойки и момчета за продажба, оръжия, кокаин, фентанил, който е по-евтин само че и доста по-опасен за приложимост, и доста други типове опиати.

От ръка на ръка и на други места

Най-трудното - превозването през границата - е обратно, а кокаинът се изпраща до така наречен разпределителни пунктове, откъдето стига до дилърите.

Сред тях има улични търговци, продаващи опиати на шляещи се гимназисти или гости на нощни клубове. Има и по-първа ръка дилъри, които популяризират наркотични субстанции в учебните заведения или колежите.

Но има и такива, които купуват артикули за " уважавани хора " и работят по самостоятелни поръчки.

Във вторите случаи много всекидневно е да се доставят опиати на посочен адрес под прикритието да вземем за пример на доставка на пица или нещо по-задоволително, като момиче на повикване.

Може да бъде още по-интересно, когато няколко пакетчета с бял прахуляк кацнат на масата на някой чиновник, незабавно след следващото сполучливо залавяне на контрабанда.

Е, по-късно кокаинът се озовава на най-интересните места: на гърбовете на тоалетните чинии в елитните нощни клубове, в доларовите банкноти, в задните елементи на стриптизьорките или в най-лошия случай - в Белия дом.

Западното крило на Белия дом

Дългият път на едно пакетче с кокаин – от плантациите в Андите до тайния джоб на приносителя – приключи в Западното крило на Белия дом.

Мястото, желая да кажа, беше определено извънредно комфортно за следваща медийна реклама и измисляне на най-фантастични обвинявания.

Западното крило е административното поделение на Белия дом и тук могат да попаднат американски чиновници, задгранични делегации, публицисти и гости от друг вид.

Именно тук се намират Овалният кабинет (прочул се около абсурда с Моника Люински), изпълнителните служби, залата на Рузвелт и залата за конференции.

Чисто теоретично всеки може да бъде упрекнат в преместване на кокаин: прессекретарят Карин Жан-Пиер, първата дама, съветските шпиони.

Или, да вземем за пример, в първите дни на юли новият дипломат на Перу, където през последните години насажденията от кока стават все по-обширни, пристигна в Белия дом, с цел да връчи акредитивните си писма,. Доста заслужен претендент, въпреки и не толкоз харизматичен като Хънтър Байдън.

А и беше необходим не интернационален скандал, а нещо в границите на националния мащаб.

Републиканският празник

Основните заинтересувани от новия скандал с Джо Байдън най-вероятно са републиканците и консерваторите с разнообразни убеждения. Именно те и следените от тях медии незабавно започнаха интензивно да пропагандират версията за присъединяване на Хънтър Байдън в появяването на кокаина в Белия дом (въпреки че Бог знае, че той очевидно не е бил за първи път в стените на президентската резиденция).

Естествено, даже някогашният президент Доналд Тръмп разяснява абсурда: съгласно него кокаинът от Белия дом може да принадлежи единствено на двама: или на самия Байдън, или на сина му.

Тръмп също несъзнателно срита продемократичните медии, като сподели, че те скоро ще нарекат планове прахуляк „ не дрога, а аспирин “, а по-късно изцяло ще спрат да разгласяват каквито и да е обстоятелства за тази история.

И все пак историята към този момент разреши на републиканците да създадат две неща - още веднъж да сритат семейство Байдън и сегашната администрация на демократите (това в никакъв случай не е ненужно в навечерието на нови президентски избори), както и да върнат думата " кокаин " в още веднъж в заглавията и да извърнат внимание на граничната зона, през която той интензивно влиза в Съединени американски щати.

Разбира се, напълно не, с цел да се спре дефинитивно предлагането на опиати. Но да стартираме още веднъж да приказваме за нуждата от обособяване на бюджетни средства за построяването на граничната стена, въвеждането на нови цени за превозвачи на товари от Централна Америка или нови военни контракти за подсилване на южните граници - това е добре пристигнало.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР