Малко хора се събраха снощи на традиционния, вече 74-и ден

...
Малко хора се събраха снощи на традиционния, вече 74-и ден
Коментари Харесай

Готвят изненада в 75-ия ден на протеста

Малко хора се събраха нощес на обичайния, към този момент 74-и ден на митинг с искане за оставки на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, съобщи Българското национално радио. Камионът с озвучителната техника на така наречен Отровно трио бе паркиран на площада пред Българска народна банка, а в останалата част на бул. " Дондуков " автомобилното придвижване бе обикновено.

Малко преди 22 часа протестиращите обичайно блокираха придвижването на Орлов мост, като двайсетина души застанаха на платното, само че скоро по-късно трафикът беше нормализиран.

Някои от протестиращите обявиха, че са на митингите от 15 май и ще останат до оставката на Борисов, без значение дали ще има дъжд, сняг и мраз, тъй като " той на процедура няма никакви качества, а в България има много хора, които имат повече качества от него ".

" Ще стоим до края, до успеха, до момента в който не подаде оставка. Независимо от дъжд, слънце...На него му се желае да няма опция, само че има десетки хора, които имат повече качества, той на процедура няма никакви качества ", сподели една от протестиращите пред репортера на БНР.

По традиция върху постройката на националното заседание бяха прожектирани фрагменти от предходните дни на митинги, както и изявления на премиера Борисов и на други представители на ръководството.

Протестът през вчерашния ден стартира с прожекция на кино лентата на Антикорупционния фонд " Маската невъзможна ", след което юрист Николай Хаджигенов от " Отровното трио " сподели новия дом на основния прокурор Иван Гешев в столичния квартал " Бояна " - Дом номер 5. Хаджигенов съобщи, че очевидно по този начин се бори корупцията в България.

Той приканва Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да изоставен пленарната зала, откакто към този момент нямат причина да са в нея, защото ръководещото болшинство предходната седмица одобри и на второ четене измененията в Изборния кодекс.

Хаджигенов съобщи, че за през днешния ден приготвят изненада по време на митинга и ще отведат протестиращите на място, на което до момента не са били.

Арман Бабикян от " Отровното трио " съобщи, че държавното управление е в позиция на кръгова защита и с цел да избегне срещата с хората на митинга, Борисов през днешния ден /б.р. вчера/ се е разходил до родопските села от изборния регион на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Бабикян цитира изявлението на Борисов от велинградското село, че има единствено две партии - ГЕРБ и Движение за права и свободи, а " другото било меродия " и разяснява, че това не е вест за хората на митинга. Бабикян уточни, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са като сътрудници, които си поделят облагата.

Той уточни, че в Родопите Борисов се похвалил с няколко километра междуселски път, издигнат с нашите пари. Разбира се, хората трябваше да му ръкопляскат като на концерт на Лили Иванова, само че за разлика от Борисов, тя печели ръкопляскания с гения си, а той с нашите пари, уточни Бабикян. Има още една огромна разлика сред тях и тя е, че за разлика от нея той няма да остане толкоз време на българската сцена, тъй като сме събрали тук преди повече от 70 дни, с цел да желаяме неговата оставка, уточни Бабикян.

Последваха възгласи за оставка и освирквания от страна на участниците в митинга. Бабикян бе безапелационен, че за 74 дни протестиращите са постигнали доста - постигнахте извинителен режим на властта, срутване на рейтинга на ръководещата коалиция, постигнахте международната реакция, реакция на Европейския парламент.

Арман Бабикян съобщи, че българите сега са в положение не на самостоятелност, а на взаимозависимост. Той прикани всички да се включат в третия огромен антиправителствен митинг, който ще съвпадне с Деня на независимостта - 22 септември. След апела прозвуча химна на България, след което участниците в митинга се насочиха към кръстовището на " Орлов мост ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР