Малко е вероятно войната с Русия да приключи до пролетта

...
Малко е вероятно войната с Русия да приключи до пролетта
Коментари Харесай

Украйна не вижда края на войната и през пролетта на 2023 г.

Малко е евентуално войната с Русия да завърши до пролетта на идната година . Това съобщи ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак . Според Укринформ Ермак е декларирал това по време на тирада на Международния конгрес за сигурност в Халифакс, Канада.

Ермак разяснява изказванията на украинския заместник-министър на защитата Володимир Гаврилов , че украинските сили могат да се върнат в Крим до края на декември, а цялата война с Русия може да завърши до края на идната пролет.

" Звучи по този начин, като че ли тази фраза на заместник-министъра на защитата на Украйна, е фантазия . Разбира се, милиони украинци мечтаят тази война да завърши допустимо най-скоро. Аз обаче ще бъда по-реалистичен ", означи Ермак.

Той напомни, че тази година Украйна е постигнала прогрес на бойното поле, като е освободила Херсон и е напреднала в посока Харков . " Тази война обаче продължава и аз не съм подготвен да посоча точния ден и час, когато ще победим. Но това сигурно ще се случи ", съобщи ръководителят на украинската президентска канцелария.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР