Малко дете е било на косъм да се удави в

...
Малко дете е било на косъм да се удави в
Коментари Харесай

УЖАС: 4-годишно дете на косъм да се удави в басейна на олимпиеца Петър Стойчев

Малко дете е било на косъм да се удави в фамозния басейн " Спартак ", ръководен към този момент няколко години от Плувен клуб " Левски " директно от международния ни първенец и олимпиец Петър Стойчев. 

За случая, за който досега на формалната страница на басейна в центъра на София информация няма, заяви майка на друго дете, трениращо там. Сигналът бе изпратен и на публицистичната поща на Lupa.bg, а наш кореспондент се свърза със самия Стойчев, който назова описа на родителката " пресилен ". По-долу ще прочетете и мнението на някогашния състезателен министър, че става въпрос просто за поглъщането на " повечко вода ". Според него това било изцяло обикновено



Какво се е случило? 

Според данните от майката, станала очевидец на ужасяващия миг в събота, детенцето е било отнесено бездиханно от татко си, а медицински личен състав на територията на оборудването нямало. Ето какво разкава тя: 

" След края тутакси по плуване, отидох да взема сина си от басейна. Влизайки виждам по какъв начин инструкторката е клекнала до едно момченце, на към 4-5 година, което очевидно не е добре, не може да спре да кашля, непрекъснато изкарва големи количества вода и течности от устата си, не може да си поеме въздух. В петте минути, до момента в който изкарам сина си от басейна, положението на детенцето не се усъвършенства.

Това дете не изглеждаше, като дете, което “малко се е нагълтало с вода ”, а като дете, което е изкарало, по- дълго време под водата, с цел да не употребявам по-крайни думи. В същото време пристигна бащата, незнаейки какво се случва със сина му, инструкторката стартира да му изяснява случката. Няколко минути по- късно, бащата с детето на ръце, мина около нас тичайки, към регистратурата, да търси доктор. Уви без триумф. 

Докато ние бяхме в съблекалнята със сина ми /10- 15 мин/ брачният партньор ми, който ни чакаше на регистратурата, описа по какъв начин бащата очевидно изплашен и обезпокоен, с детето на ръце попитал дамата зад рецепцията имат ли сестра? А тя с еднакъв звук му дала отговор, че НЯМАТ медицински личен състав, и траяла индиферентно да обслужва клиентите на басейна.

Бащата поставил детенцето на една от пейките и откакто детенцето почнало да губи схващане и да диша все по- тежко, мъчно, и учестено, почнал да звъни на 112. Бащата дублирам, звънял за кола за спешна помощ, не някой от чиновниците на басейна, които бяха очевидци на случая, нито инструкторката! Това са близо 15 минути изгубено време!

Получавайки указания от другата страна, още веднъж Бащата почнал да прави дишане “уста в уста ” на сина си, откакто то губило и идвало в схващане няколко пъти. Пред безучастните и явно некомпетентни погледи на всички чиновници и инструктори. Когато излязохме от съблекалнята, детенцето продължаваше да лежи на пейката, дишайки мъчно, идвайки и изпадайки в безсъзнание, над огромна локва с вода, вода, която дете беше и продължаваше да изкарва от устата си.

Слава Богу колата за спешна помощ пристигна бързо, и откакто медицинските лица влязоха и видяха положението на детето, незабавно накараха бащата да го занесе в колата за спешна помощ, където с включени сирени се насочиха към болничното заведение ". 

Потърсен за коментар на този поразителен роман, Стойчев, който стопанисва " Спартак ", твърди пред Lupa.bg, че детето просто е погълнало повече вода и сходна обстановка била прекомерно нормална, а поради това нямало потребност от " раздухване на случая ", макар че по-късно самичък ще оповести пред медията ни, че на място са пристигнали и медицински лица, и полицейски екип. 

Оказва се още, както международният първенец разкрива, че детето е било на 4 години и случаят е настъпил в така наречен от него " бебешки басейн " с дълбочина 70-72 сантиметра. Но по думите му то не е било обезопасено нито с плувен колан, нито с раница, нито даже с плувки или пояс. Защото басейнът бил толкоз плитък, че децата можели да стъпват с крачета по дъното му. 

" Детенцето си е играло на ръба на басейна с плуващо патенце, то почнало да се отдалечава, детето паднало по лице във водата и се е уплашило ", прибавя Стойчев. И твърди, че треньорката на секундата видяла давещото се хлапе и го измъкнала от басейна. Дамата било неотдавна приключила спортното си обучение, само че била дипломиран инструктор и имала опит с деца. Стойчев прибавя, че бил извършен спомагателен диалог с нея. 

Твърди още, че в това число в съботния ден, на територията на " Спартак " имало дежурен доктор. Според обяснението на шефа на басейна, точно лекарят посъветвал бащата да потърсят спомагателна здравна помощ и детето да бъде прегледано. 

В последна сметка то е откарано в незабавния институт " Н. И. Пирогов ", където по-късно е било освободено. Стойчев обаче не отхвърли, че се е стигнало до викането на кола за спешна помощ. По думите му самият татко настоял той, а не някой от чиновниците на " Спартак " да повика незабавния екип на телефон 112. Заедно с медиците, там дошъл и полицейски патрул. Редакцията на Lupa.bg завежда публично запитване до прокуратурата във връзка случая и следствието по него. 

Според Стойчев родителите на детето били спокойни, той неведнъж водил диалози и с майката, а по-голямото дете в фамилията щяло да продължи тренировките си точно на този басейн. 

И даде обещание пред медията ни да вкара наложително обезопасяване на всички деца, без значение на каква дълбочина се организира образованието им. 

За край пък аргументира мнението си, че случаят не е сериозен като даде образец със самия себе си. " Бях на 6 години, когато ми се случи същото. 30 години по-късно станах международен първенец "... 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР