Малкият Сърач, който проплака на Игнажден в русенската болница „Канев“,

...
Малкият Сърач, който проплака на Игнажден в русенската болница „Канев“,
Коментари Харесай

Ето какво се случва с бебето гигант, което проплака в Русе ВИДЕО

Малкият Сърач, който проплака на Игнажден в русенската болница „ Канев “, е най-голямото бебе, родено от началото на годината в АГ-комплекса. Името, което са избрали родителите му, е Сърач и в превод значи „ светлина “, написа rusemedia.com.

Както БЛИЦ заяви, момченцето тежи 5 кг и 200 грама и е дълго 56 сантиметра.



Малкият Сърач е роден на Игнажден и е второ дете в фамилията на Сехер и брачна половинка й Реза, които живеят в търговищкото село Крепча. Въпреки че бременността й е била естествена, 35-годишната майка избира да роди в Русе.

„ Накрая към този момент бях по-тежка, повече си полежавах. Други проблеми не съм имала “, споделя родилката.

Тъй като плодът е огромен, лекарите вземат решение да го изродят посредством секцио. Когато схваща, че бебето е същински колос, майката в началото не може да повярва. Първият й наследник също се е родил огромен, само че не чак толкоз.

„ Първото ми дете се роди 3,900 кг, а ние не сме доста едри, но… Не съм очаквала второто да е толкоз огромно. Очаквах го да е над 4 кг, към 4 и половина, само че чак 5,200 кг не съм, почтено казано. Когато ми оповестиха, нямах никаква реакция, единствено го повторих и почнах да мисля – по какъв начин може да е 5,200, доста е пораснало “, споделя с усмивка Сехер Раимова.



Лекарите споделят, че такива бебета в действителност се раждат рядко.

„ Нормално родените деца са от 2,500 до 4,500 кг. Над 4,500 кг към този момент се счита за наедрял плод, великански плод. Бебета над 5 кг се раждат, само че не е доста постоянно, не е всекидневие “, споделя доктор Ани Матеева, старши доктор в Родилно поделение на УМБАЛ „ Канев “-Русе.

Засега майката и бебето ще останат още малко в болничното заведение, защото момченцето към момента е под наблюдението на неонатолозите. А Сехер към този момент е избрала красиво име за втория си наследник – Сърач, което значи „ светлина “.

Въпреки че Сърач е най-голямото бебе за годината, рекордьор за последните пет години в Русе си остава дребният Берк от село Смирненски, който се роди през 2015-а с тегло от 5 кг и 350 грама.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР