Малкият Мустафа, който преди две години бе изоставен сам в

...
Малкият Мустафа, който преди две години бе изоставен сам в
Коментари Харесай

Трагедия! Почина изоставеният в болница Мустафа

Малкият Мустафа, който преди две години бе зарязан самичък в Детската онкохематология в Пловдив, не доживя да бъде осиновен и да има семейство. Момченцето не съумя да пребори подлата остра лимфобластна левкемия и е издъхнало в болница на 18 ноември т.г., а погребението му е било ден по-късно, оповестява " Монитор ".

През септември 2016г. ориста на Мустафа сплоти хора от цялата страна, откакто стана ясно, че е оставен от околните си самичък в пловдивската болница. Тогава лекари, сестри, състрадателни хора се сплотиха към идеята да създадат по-щастливо изстрадалото детенце, да има и той дарове и облекла, както и да бъде обкръжен от обич и внимание.

Много фамилии изявиха предпочитание да одобряват Мустафа в своя дом и в края на годината той бе вписан в регистъра за осиновяване. Майка му се била съгласила на това с декларация, само че без да се отхвърля от родителските права. Лечението на Мустафа в Детската онкохематология продължи до края на декември 2016г. През януари 2017г. той бе настанен в Център от фамилен вид.

Момченцето бе най-голямото от общо петте деца на майката. Тя го родила, когато е била едвам на 12г. След Мустафа имала още три деца, които били отглеждани от нейната майка в крумовградското село Бряговец. Последното й дете – бебе, Джейлян го дала за осиновяване още в родилното. След това дамата се пренесла да живее в Кърджали при новия си мъж, който не желал да се грижи за нейните пет деца.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР