Малкият коалиционен партньор на германския канцлер Ангела Меркел с ултиматум

...
Малкият коалиционен партньор на германския канцлер Ангела Меркел с ултиматум
Коментари Харесай

Социалдемократите с ултиматум към Меркел, плашат с излизане от коалицията

Малкият съдружен сътрудник на немския канцлер Ангела Меркел с ултиматум към консерваторите. Социалдемократите желаеха от консерваторите позитивни резултати до идната година, заплашвайки да прекратят съюза си , в случай че няма усъвършенстване, осведоми " Ройтерс ".

 Меркел губи 10% в Хесен,
Меркел губи 10% в Хесен, " Алтернатива за Германия " за първи път влиза в Народното събрание

Регионалните избори са значим тест за ръководещите

Заплахата е отправена след слабото показване на локалните избори в Хесен. Християндемократите на Меркел завоюваха изборите, само че получиха 27,2% поддръжка, демонстрират предварителните резултати. Това е загуба за консерваторите, защото партията получи 38,3 на 100 на изборите през 2013 година

Представянето на социалдемократите е още по-плачевно. Те завоюваха 19,6% спрямо 30,7% преди пет години - най-слабият резултат в западната провинция от 1946 година Социалдемократите се борят за втората позиция със Зелените , които също получават 19,6 на 100.

 Изборите в Хесен – значим тест за обединението на Меркел
Изборите в Хесен – значим тест за обединението на Меркел

Консерваторите и социалдемократите ще изгубят поддръжка за сметка на Зелените

Лидерът на левицата Андреа Налес съобщи, че ще разгласява пътна карта с ограничения за реализиране на прогрес на обединението . Тя разясни, че ще създадат оценка на използването на тази карта през идната година и ще преценяват дали това държавно управление е вярното място за тях.

" Състоянието на държавното управление е недопустимо ", акцентира тя.

Посланието й е ясно: Социалдемократическата партия желае да види осезаеми резултати до идната година или партийните водачи ще изоставен обединението на Меркел.

Фолкер Буфиер, актуалният министър председател на консерваторите в Хесен и съдружник на Меркел, съобщи, че партията е постигнала задачата си да води идващото държавно управление, само че добави: " Понесохме болежка поради загубите ".

 Ангела Меркел се приготвя за втора изборна злополука
Ангела Меркел се приготвя за втора изборна злополука

Вотът в неделя може да тласне огромната коалиция в Германия към нова рецесия

" Посланието към ръководещите партии в Берлин е: Хората желаят по-малко разногласия и по-голяма централизация върху значими проблеми ", акцентира той.

Преди две седмици Християнсоциалният съюз завоюва на локалните избори в Бавария, само че регистрира най-слабото си показване от 1950 година

Слабите изборни резултати могат да засилят дебата за правоприемник на Меркел , която господства в немската политика от 13 година

Силното показване на Зелените в Хесен значи, че Буфиер евентуално ще остане министър председател и водач на коалиция на християндемократите със Зелените.

Другият огромен победител е крайнодясната " Алтернатива за Германия ", която за първи път влиза в локалния парламент. Тя получава 12,8 на 100 поддръжка . След тези избори партията към този момент има посланичество във всички 16 локални Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР