Малкият Камен се бори цяла година, за да се прибере

...
Малкият Камен се бори цяла година, за да се прибере
Коментари Харесай

Малкият Камен се бори цяла година да си иде у дома

Малкият Камен се бори цяла година, с цел да се прибере вкъщи при мама и баща. Малчуганът е роден доста преди избраната дата. Веднага е настанен в поделение по неонатология на Първа МБАЛ в София, където да се стабилизира. Там фамилията се среща с мобилния психолог на фондация „ За нашите деца “, който беседва с тях, насочва ги по какъв начин да се грижат по-добре за юнака, с цел да се усъвършенства по-бързо, и ги поддържа в този сложен за тях миг.

Независимо че лекарите дават всичко от себе си, с цел да му бъде обезпечена най-подходящата грижа, Камен се утежнява. Това постанова преместването му в други отделения, където претърпява няколко животоспасяващи интервенции. Така мъникът и фамилията му се озовават в отделението по неонатология на СБАЛДБ " Проф. доктор Иван Митев " в столицата, където мобилният психолог продължава да поддържа фамилията ежеседмично.

През това време Камен е хранен по неестествен път, само че идва миг, в който демонстрира, че е подготвен да се любува на храненето. Тогава психологът показва на фамилията експерта по „ Ранна детска намеса “ от мултидисциплинарния екип по план „ Грижа в ранната възраст “, който образова фамилията по какъв начин да поддържа детето си в това позабравено начинание.

Днес, съвсем година по-късно, с помощта на поддръжката на мобилните експерти на фондация „ За нашите деца “, Камен и фамилията му са към този момент подготвени да отпразнуват първия му рожден ден дружно вкъщи.

" Общо над 700 деца и фамилии и над 90 здравни експерти получиха поддръжката на мултидисциплинарния ни мобилен екип от психолози, експерти „ Ранна детска намеса “ и „ Ранно детско развиване “ и рехабилитатори по план „ Грижа в ранната възраст “, изпълняван от фондация „ За нашите деца “. През миналата 2017 година те работиха непосредствено с деца, фамилии и експерти от УМБАЛ Пловдив, 1 МБАЛ София и СБАЛДБ Проф. доктор Иван Митев - София, като част от партньорството ни със здравните заведения, както и с нашия Център по приемна грижа и Център за настаняване от фамилен вид „ Детска къща “, показаха от фондацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР