Малкият Илиян е открит мъртъв от майка му. Тя и

...
Малкият Илиян е открит мъртъв от майка му. Тя и
Коментари Харесай

​Едномесечно бебе почина в пазарджишкото село Огняново

Малкият Илиян е открит мъртъв от майка му. Тя и бащата на бебето са отведени за разпит в полицията. Според хора от селото детето е умряло поради неизлекувана пневмония. По думите на лекарите от болничното заведение в Пазарджик детето се е задушило след задавяне с храна. А преди близо 20 дни бебето било признато поради натравяне с лекарства.

Огняново, Пазарджик

Бебето е лекувано в Интензивния детски бранш на болничното заведение в Пазарджик от бронхопневмония. Изписано е преди няколко дни, а тази заран е намерено мъртво. Съседите са безапелационни, че дребният Илиян не е бил изцяло здрав.

Лекарите, лекували бебето са безапелационни, че то не е изписано болно. Нещо повече, когато момченцето е било на 16 дни, те са избавили живота му, откакто е приело неуместно за него лекарство.

Д-р Валентин Данчев - шеф на Второ детско поделение на МБАЛ-Пазарджик: Майката му дава по простъпка 20 капки хексалгин вместо капки за колики, което е мощно токсична доза за това дете.
Според медиците боледуването не е причина за гибелта на бебето.
Детето през миналата нощ е било неспокойно, повръщало е....Задушено след аспирация на храна най-вероятно. Всичко е документирано.
Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да откри точните аргументи за гибелта на едномесечния Илиян.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР