Малкият град в Тексас с 50 ченгета и само 250 жители

...
Coffee City е малко градче с масивна полиция. Отдалеченият берг
Коментари Харесай

Coffee City е малко градче с масивна полиция. Отдалеченият берг - извън Тайлър, Тексас, в североизточната част на щата - наброява по-малко от 250 жители, но в него работят повече от 50 ченгета. Съобщава се, че полицията е пет пъти по-голяма от която и да е друга полиция в малък град в Тексас, а Coffee City е спечелил над 1 милион долара от съдебни такси от билети миналата година.

Тази извънредно голяма полиция беше идентифицирана наскоро в разследване на KHOU, филиал на CBS в Хюстън, което разкри тревожен модел на наемане от началника на полицията Джон Джей Портило. Редиците на полицията в Coffee City се напълниха с лоши полицаи, които според съобщенията са получили понижения и дори уволнения по непочтен начин от други юрисдикции за литания от грубо поведение, включително нападение при утежняващи обстоятелства и застрашаване на дете. Портило защити проверката си на тези служители, настоявайки, че много от ченгетата току-що са се оказали на грешната страна на политиката на отдела и са били „отмъщени“.

Сега правителството на Coffee City постави Портило на рафта, в очакване на вътрешно разследване. Кметът Джеф Блекстоун каза в изявление тази седмица, че той и градският съвет „сметнаха за необходимо да наложим 30-30-дневно отстраняване от шеф Портило“. Съобщава се, че държавна агенция, Тексаската комисия по правоприлагане, също разследва силите на Coffee City.

Портило не отговори на исканията за интервю от Rolling Stone. Въпреки многобройния си персонал, никой от полицейското управление в Кофи Сити също не отговори на телефона, нито кметът Блекстоун отговори на молба за коментар.

Началникът Портило има правни проблеми извън работата си със силата. KHOU съобщава, че не е разкрил арест от DWI през 2004 г. — за който не се е явил в съда и заповедта все още не е издадена — когато е кандидатствал за настоящата си длъжност. Портило каза пред телевизионната станция, че пропускът е неумишлен, настоявайки, че „не е бил искрен“, добавяйки: „Просто записах всичко, което си мислех, когато попълвах молбата си.“

Кафе Сити има репутация на скоростен капан. Обадете се на градските правителствени служби и първата опция в дървото на телефона гласи: „За въпроси относно билет или за да стигнете до съда, натиснете 1.“ Забележително е, че разследването на KHOU установи, че няколко служители от силите на Coffee City дори не работят в Coffee City. Вместо това те работят в отдел в Хюстън, на 200 мили на юг, проследявайки жители на големия град с неплатени глоби по пътищата или за неявяване в съда на Coffee City.

Съобщава се също, че няколко ченгета от Coffee City работа като частна охрана в района на Хюстън, включително Портило. (Законът на Тексас позволява на полицаите на пълен работен ден да се наемат срещу допълнителни пари.) Но според съобщенията Портило се е сбил с избран полицай от Хюстън след инцидент през февруари, при който е почувствал, че не е получил подходяща подкрепа, когато е извикал помощ в жилищния комплекс където работи охрана. Той е видян на телесната камера на депутат да ругае полицая като „шибана путка“. Вижда се също, че Портило обещава да обърка изборните перспективи на полицая.

Самият Портило е бивш кандидат за пост на полицай в Хюстън и също има уебсайт за кампания през 2024 г. На сайта той се хвали, че разширява силата на Coffee City от „1 началник на пълен работен ден и 2 офицера на непълно работно време до 8 офицера на пълен работен ден и 57 офицери от резерва.“

Търсейки подкрепата на гласоподавателите, сегашният отстраненият шеф на Coffee City рекламира своя „професионализъм и съпричастност“ и обещава, че „ще направи почтеността отличителен белег“ на избраната от него служба. „Посветен съм на най-високите стандарти за изпълнение, етично поведение и истинност във всички отношения с обществеността“, добавя той.

Още от Rolling Stone

Законът против порнографията в Тексас е блокиран в решаваща победа за защитниците на свободата на словото

Този татуиран прокуратура на мотоциклетиста е атакуван за защита на правата на абортите в Тексас

Кристиан Чавес критикува анти-ЛГБТК на губернатора Грег Абът Политики в шоуто на RBD в Ел Пасо: „Никой няма да ни замълчи“

Най-доброто от Rolling Stone

Полезните идиоти Ново ръководство за най-уморените моменти от президентската кампания 2020

Анатомия на един скандал с фалшиви новини

Радикалният кръстоносен поход на Майк Пенс

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР