Малкият Дени и хилядите българи, които се опитаха да му

...
Малкият Дени и хилядите българи, които се опитаха да му
Коментари Харесай

Напусна ни малкият-голям боец Дени

Малкият Дени и хилядите българи, които се пробваха да му оказват помощ да се пребори за живота си, затубиха борбата със гибелта. Момчето, което страдаше от левкемия, си е отишло през вчерашния ден, научи Dir.bg.

 Семейството на Дени разполага единствено с 1 седмица, с цел да събере пари за лекуването му Виж още

" Днес ни напусна едно същинско ангелче! Моето ангелче, моето всичко! Почивай в мир бебинка, обич моя! Бъди благополучен надалеч от болки и страдания! Обичкаме те, Дени,много, доста! Ще бъдем с теб постоянно и на всички места! Ще бъдеш с нас постоянно и на всички места! Усмивчице моя, ангелче сладко ", написа през вчерашния ден в обществената мрежа през вчерашния ден майка му Жени Николова.



На 13 септември 2017 година, единствено 2 дни преди да стане първокласник, Дени е диагностициран с остра Т клетъчна левкемия с миелоидни фактори. Следва сполучливо едногодишно лекуване в Детска Онкохематология-Пловдив 2 години в ремисия.

През декември 2020 година се появява рецидив на остра миелоидна левкемия и се постановат химиотерапия и трансплантация на стволови кафези. Лекарите упътват Дени в чужбина. Заедно с майка си той отпътува за Израел. Там след три курса химиотерапия и трансплантация на стволови кафези от 100% съчетаем донор след година престой се връщат в България с вяра, че всичко е наред.

Една година по-късно Дени получава втори рецидив. Налага се незабавно лекуване още веднъж в Израел с втора трансплантация на стволови кафези, за която лекарите даваха огромни очаквания, защото за донор ще бъде употребен един от родителите.

" Отправяме вик за помощ към хората с огромни сърца, които са непрестанно до нас и са спасителите на детето ни! Това е шансът на дени да изживее детството си и да се потвърди като победител за трети и финален път!, написа вик за помощ майката на Дени - Жени Николова в края на юли. Месец по-късно угасна и последната им вяра...

Dir.bg изрича съболезнования на фамилията на Дени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР