Малкият бизнес, макар и да се нарича така е най-големият

...
Малкият бизнес, макар и да се нарича така е най-големият
Коментари Харесай

Велев: Малкият бизнес е най-големият работодател в България

„ Малкият бизнес, въпреки и да се назовава по този начин е най-големият шеф в България - над 3/4 от работните места са в него и над 2/3 от брутната добавена стойност “. Това съобщи Васил Велев, ръководител на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) по време на откриването на взаимен конгрес на секция INT на Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) и АИКБ.

Велев сподели, че дребните и междинни предприятия се борят с икономическото възобновяване след пандемията, както и последствията от войната в Украйна. “Малкият бизнес и междинната класа е основата на демокрацията в страната - стопански самостоятелни хора, които не се поддават на операция. За да се резервира този дял би трябвало да бъдат осведомени хората с ръководството на екологичния преход, с цел да се запазят бизнесите, ” безапелационен е той, оповестява БГНЕС. Велев добави, че е значимо да се зададе въпросът по какъв начин Европейски Съюз мисли да направи зеления преход без базовата промишленост. „ Това са въпроси, на които ние не постигнахме разкриване на отговори, нека това да се случи “, изясни той.

Alain Coheur, ръководител на секция “Единен пазар, ползване и произвеждане ” (ITN) ЕИСК сподели, че институцията, за която той дава отговор изпраща мнения до Европейския съюз за положението на пазара.

„ Зелената договорка е предизвикателство за цяла Европа ”, изясни той и добави, че дигитализацията дава голяма опция за развиване на Европа. Той изясни, че войната в Украйна се отразява на предприятията и най-много на работната ръка и изясни, че Европейски Съюз би трябвало да работи интензивно в посока справяне с тези провокации.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР