Малкият Баран от първомайското село Езерово е едва на 5

...
Малкият Баран от първомайското село Езерово е едва на 5
Коментари Харесай

5-годишно момче събра хиляда капачки, за да спасява бебета

Малкият Баран от първомайското село Езерово е едвам на 5 години, само че към този момент знае, че би трябвало да оказва помощ и да прави положително. Малчуганът е събрал стотици, евентуално към този момент и над хиляда капачки за преработване и закупуване на нови кувьози на неонатологичните отделения.

Когато го попитах за какво събира капачките, дребният Баран решително ми отговори: " За да спася бебетата, които би трябвало да пораснат! “.

И по този начин, ден след ден, през цялата година, едно петгодишно дете от дребното и китно селце Езерово в Източните Родопи събира капачки с цел да помогне на тези, които се нуждаят от неговата помощ.

Малкият Баран е най-убедителното доказателство, че акцията „ Дари капачка - избави живот! “ е фокусирана освен върху малчуганите в детските градини и учебните заведения, само че и в фамилиите, които вярно възпитават децата си да оказват помощ от дребни, изграждайки в тях качества и полезности като хуманизъм и състрадание, запазване на природата и отговорно ползване.

Нека и други деца в градовете и селата последват образеца на петгодишния Баран от село Езерово който милее за дребните бебета в потребност и е подготвен да оказва помощ от сърце.

Автор Оля АЛ-АХМЕД
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР