Малките производители и търговци на горива са внесли промени в

...
Малките производители и търговци на горива са внесли промени в
Коментари Харесай

Има официално внесени промени в т.нар. закон за горивата

Малките производители и търговци на горива са внесли промени в Народното събрание за изменение на Закона за горивата, който би трябвало да влезе в действие от 1 юли тази година. Това стана ясно след среща в Министерския съвет на премиера Бойко Борисов, министъра на стопанската система Емил Караниколов с представители на Българската петролна и газова асоциация, съобщи БГНЕС.
По време на срещата е контрактуван един от противоречивите моменти в закона – подземните машини да не се изваждат на повърхността за презареждане и още веднъж да се вкарват подземен. По този текст и икономическият министър Емил Караниколов се разгласи срещу.
От Българската петролна и газова асоциация (БПГА) оповестиха, че са постигнали съществени сделки с сътрудниците им от Минно-геоложката камара във връзка с зареждането и презареждането на техниката.
Емил Караниколов означи, че се надява измененията да залегнат в законовите поправките в Народно събрание и по този метод да бъдат изчистени всички разногласия сред браншовете.
Основното неодобрение на дребните търговци е условието на висок уставен капитал – 20 хиляди лева капитал за бензиностанция, до 3 млн. за притежатели на хранилища. Изисква се още банкови гаранции, както 10 хиляди налични оборотни бутилки във всяка дребна бензиностанция или търговски обект. С тези текстове дребните търговци обявиха, че не са съгласни, обричат ги на банкрут и са подготвени да облекат жълти жилетки и да вдигнат безсрочни мирни митинги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР