Малките играчи, които ще опитат да разрушат парламентарното статукво на

...
Малките играчи, които ще опитат да разрушат парламентарното статукво на
Коментари Харесай

Хаджигенов срещу Хаджитодоров в битката на политическите пил...

Малките играчи, които ще опитат да разрушат парламентарното статукво на 4 април, залагат на доста по-голямо многообразие в листите, когато става дума за професионалната подготовка и образованието на претендентите.

Търсейки подобаващи хора за мястото, където се коват законите, най-нормално е партиите да залагат главно на адвокати. И за цвят - на актьори, икономисти, частници и елементарни политикани.

В този смисъл най-добре уравновесена наподобява листата на " Демократична България ". Водачът Христо Иванов е правист, вторият - Манол Пейков, издател и човек на духовността, третият - Ивайло Старибратов - академични учител, някогашен шеф на Математическата гимназия.

Юрист по специалност е и доайенът на националното посланичество в Пловдив Павел Шопов, народен представител в 4 Народното събрание. Бившият седесар още веднъж влиза в борбата като лидер на листата на " Атака ".

Генералът от запаса Валери Григоров, който е отпред на листата на " Ние, жителите " под тепетата, също е приключил " Право ".

В борбата за Пловдив се включва и най-известният юрист от последните месеци - Николай Хаджигенов. Един от идеолозите на митингите от предишното лято води листата на " Изправи се.бг Мутри вън ". Хаджигенов ще се изправи в пилигр​имски конфликт по пътя към жълтите павета против Тошко Хаджитодоров, който пък оглавява листата на " ИТН ". Сценаристът на Слави е един от многото представители на арта и шоубизнеса в предизборната акция. По традиция Светльо Витков от " Хиподил " оглавява листата с кандидат-депутати на своята партия " Глас национален " в Пловдив. От АБВ също взеха решение да разнообразят предлагането и ​заложиха под тепетата на артиста Веселин Плачков.

Като същински консерватори, от КОД се довериха на коренячката пловдивчанка Пепа Деведжиева. Дамата е експерт по стопанска система, икономически мениджмънт и ръководство, бизнесмен.

На породист пловдивчанин заложиха и от " Републиканци за България ". Водачът на листата доцент Христо Димитров е началник на катедра „ Зоология “ към Биологичен факултет в Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “.

Интересни лица има и измежду гастрольорите. До болежка прочут на изкушените от политиката е професорът по политология и политикономия Александър Томов. След доста разнообразни превъпл​ъщения в този момент той е лидер на листата на КП „ Движение ЗАЕДНО за смяна “.

Листите на всички партии са извънредно цветни. Залага се главно на специалисти, а съотношението ветерани-новобранци е 50/50.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР