Малките и средни предприятия в Москва са получили заеми на

...
Малките и средни предприятия в Москва са получили заеми на
Коментари Харесай

Малкият бизнес в Москва получил преференциални заеми за над 132,9 млрд. рубли

Малките и междинни предприятия в Москва са получили заеми на обща стойност над 132,9 милиарда рубли за целия интервал на програмата за разпределяне на заеми в столицата. Това се съобщава на формалния портал на кмета и държавното управление на Москва, предава.  

" За цялата дълготрайност на програмата от май 2020 година над 18 хиляди компании, в които работят над 127 хиляди души, са получили преференциални заеми в размер на повече от 132,9 милиарда рубли ", разяснява ръководителят на отдела " Предприемачество и иновационно развитие на Москва " Алексей Фурсин.

По-рано програмата беше удължена с нови условия до 31 декември 2021 година Сега заеми могат да получат единствено дребни и междинни предприятия от предпочитани браншове, в това число произвеждане, туризъм, обучение, опазване на здравето, просвета и спорт. 

Бизнесът може да вземе заем при понижен лихвен %. Субсидираната ставка е 8% годишно. Максималната сума на заема е 100 милиона рубли, срокът на преференциалния лихвен % е 24 месеца. Парите би трябвало да бъдат изразходвани за финансиране на настоящи действия. Заемът може да бъде получен от една от 14-те банки сътрудници по програмата. 

Удължаването на програмата за разпределяне на заеми по-рано беше включена в пакета за антикризисна поддръжка, утвърден през юни. Сред ограниченията влиза и пролонгация за предприятията за публично хранене да заплащат наемите си за третото тримесечие на 2021 година за пространства, наети от града. Сроковете за заплащане на наеми се отсрочват до края на 2021 година Също по този начин, предприятията за публично хранене са включени в програмата за даване на дотации за дребния и междинния бизнес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР