Малките художници от арт школа Колорит“ са високо оценени от

...
Малките художници от арт школа Колорит“ са високо оценени от
Коментари Харесай

Високи отличия за деца от арт школа „Колорит“ от Националния конкурс за весела рисунка „Малките нашенци“ 2024 – Казанлък

Малките художници от арт школа „ Колорит “ са високо оценени от журито на 26-я Национален конкурс за радостна рисунка „ Малките нашенци “ в град Казанлък, който е част от Чудомировите празници 2024.



Най-високото отличие „ Специална премия за минимален художник “ е присъдена на Мартен Метев – 4г. за живописната творба „ Щастливо момиче “. Първа премия получава Естел Чапарова – 6г. за пастелната рисунка „ Щастливата котка “. Носител на Втора премия е Калина Бързашка – 7г. за живописната творба в смесена техника „ Клоун в цирка “. С Трета премия са удостоени Сияна Дянкова – 7. за пастелната рисунка “Веселият смешник “ и Елена Георгиева – 14г. за акварелната творба “Щастливият смешник “. Елена е от Равда и се образова онлайн в арт школа „ Колорит “ от своя арт възпитател Майя Ананиева.



Конкурсът се провежда от Министерството образованието, Националния замък на децата, Община Казанлък, Фондация „ Чудомир “ и Общински детски комплекс „ Св. Иван Рилски “ – Казанлък. Церемонията за връчване на премиите ще се състои на 27 март от 13.30ч. в „ Музея на розата “ в град Казанлък. Това е доста сполучливо присъединяване на школа „ Колорит “ и съм щастлива, че журито е оценило по този начин високо творбите на децата, които с доста ентусиазъм и наслада рисуваха за тази конкуренция за радостна рисунка.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР