Малките хищници са родени на 4-ти юли в зоопарка в

...
Малките хищници са родени на 4-ти юли в зоопарка в
Коментари Харесай

Бебетата Симба и Косара са новите талисмани на Варна


Малките хищници са родени на 4-ти юли в зоопарка в Благоевград. Техни родители са лъвовете, родени във варненската зоологическа градина през 2014 година, по-късно преместени в Благоевград. За страдание, младата майка-лъвица отказала да се грижи за бебетата си и те били преместени в началото във ветеринарна клиника в София, а от скоро - във Варна. Ето какво показа за малчуганите шефът на зоопарка във Варна, Иванка Стоянова:

" Приехме да поемем грижите за тези две лъвчета, тъй като те би трябвало да бъдат настанени в подобаваща за тях среда, защото към този момент имат потребност от пространство. Ще припомня, че родителите на тези две лъвчета са наша благосъстоятелност, това са Малкият Принц и Флорентина, които през 2017 – 2018 година отидоха в Благоевградският зоопарк, тъй че ние сме задължени да се грижим за тяхното поколение. 

Състоянието на лъвчетата е положително, както физически, по този начин и душевен. Симба тежи 5,100 кг, а Косарка като по-фино момиченце, е на 4,900 кг. Имат вкус и порастват добре. Симба е по-буен. Голямо предизвикателство е, когато отсъства мама в гледането.

От идването им при нас целият екип се преценява изключително с тях, както вкъщи като има бебе. Всички сме ангажирани и имаме определена роля в развъждането на дребните. В момента им даваме мляко, варим им пилешко и ги храним на три часа. Искат 24-часова грижа, не е елементарно. Пред нас стои грижата да ги отгледаме, да пораснат, да закрепнат.

Хората могат да ги гледат онлайн на фейсбук страницата на зоокъта, където пускаме клипчета. Няма човек, който да не се влюби в тях като ги види и ние безпределно ги обичаме, трансформираха ни за по-добро.

В момента имаме потребност варненци да им изпращат позитивна сила. Освен това, имаме потребност и от кутии мляко, които са особено за дребни котенца.  На уеб страницата ни могат хората да намерят подробна информация за това. 

Много благо ми стана, когато получих имейл от един яхтен тим, който има за знак лъва. Те желаят Симба и Косарка да бъдат техни талисмани. Тези лъвчета са варненчета, дайте варненци да създадем нещо за тях! Да покажем, че милеем за зоопарка. Той е на всички варненци и всеки съгласно опциите си би трябвало да помогне.

Предстоят ремонтни работи при нас, не се случват толкоз елементарно и бързо нещата. На първия стадий, благоустрояването на бранш " Големи котки “ има обезпечено финансиране. В най-скоро време ще бъде оповестена поръчката за реализатор на първия стадий. Престои съгласуване на плановете и издаване на позволение за градеж. Не се наемам със периоди, тъй като с публичните поръчки няма по какъв начин да стане. От тук нататък чакаме да създадем едни по-добри условия за нашите питомци, да им осигурим среда, близка до естествената, да даде опция да изразят своето естествено държание, да осигурим увлекателна, само че не инвазивна атракция на посетителите ", показа Иванка Стоянова.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР